Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

ODUN KIRICI VE HINK DEYİCİLERİ…!

31 Aralık 2023 - 15:21

Adamın biri sabahtan akşama kadar odun kırar, biri de yanına çöreklenmiş, oduncu baltasını bütün gücüyle her oduna indirdiğinde “hınk” dermiş. Hınk diyen adam akşam olunca oduncudan para talep etmiş: Oduncu: İnsaf, odunu ben kırdım sana niye para verecekmişim deyince. mahkemelik olmuşlar.

O dönemlerde şehrin kadılığını yapan  Nasreddin  Hoca, iddiayı dinledikten sonra davacıya: Evet, hakkın var. Sen karşısında dur, hınk diyerek bu kadar yorul, sonra bütün parayı o alsın, bu olur mu? Davalı haykırır:Aman kadı hazretleri, ne yapıyorsun? Odunu kıran benim. Onun karşımda seyretmekten başka yaptığı ne var?

Hoca: Sus senin aklın ermez! der. Çabuk bana bir tahta getirin. Tahtayı getirirler. Hoca odun kırıcıdan paraların tamamını alır.. Yüksekten birer birer tahtanın üzerine bırakır. Neticede odun kırana: Al şu paraları ! der. Hınk diyene de:Haydi, sen de paraların sesini al! Diyerek davayı kökünden halleder.

Gelelim konumuza … 2023’ü uğurlayıp 2024’e merhaba dediğimiz bugünlerde hepimizin malumu  memleketimizin gündeminde yerel seçimler var. Akşehir’imiz de iktidar partisinin mevcut belediye başkanı Dr.Salih Akkaya ile diğer aday adayları Yusuf Kahraman ve Abdurrahman Çardakoğlu yaklaşık 40 gündür sahada ve halk ile iç içe seçim çalışmalarını yürütüyor. Tabir yerindeyse odun kırıyor ve emek veriyor.

Muhalefet partileri ise bırakın odun kırmayı hınk demeye bile mecalleri yok. Bazı dostlar yine bana kırılacak ya da bazıları farklı bir yafta vuracak ama durum gerçekten böyle

Zafer Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı’nın önerisi ve ev sahipliğinde  bir araya gelen Chp,İYİ Parti,Dp,Gelecek ve Deva Partisi’nin tek bir aday üzerinde mutabakat sağlayalım çağrısı sonucunda CHP  öneriyi önceki dönem belediye başkanlarından Dr.Nuri Köksal’a götürdü.  Akabinde 20 yıldır aynı sorulara aynı cevapları vermekten yorulan Başkan Köksal’ın Akşehir’de değişim isteyen tüm partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının Akşehir Mutabakatı üzerinde birleşmeleri halinde partiler üstü bir çizgide bu konuya sıcak bakabileceğini söylemesi üzerine olay noktalandı. Ama hala bazı çevreler okuduklarını ve dinlediklerini idrak edemediği için bu konuyu anlayamamış gözüküyor .

Şuan İYİ Parti’de 3 aday adayı başvurusu var .Bize gelen kulis bilgilerine göre ilçe binasında mevcut yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri ve eski ilçe başkanlarının  yapmış olduğu oylamada aday adaylarından  İsmail Afşar’ın partinin belediye başkanı adayı olması yönünde bir karara varılmış fakat Konya İl teşkilatının sürekli ipe un sererek ne hikmetse bir türlü adayı netleştirmediği bu nedenle de İYİ Parti’nin sahada göstereceği enerjiyi içe dönük olarak kullandığı söyleniyor.

CHP’de ise 3 aday adayı olmasına rağmen mevcut yönetimin sosyal medyadaki yorumlarına bakılırsa hala gönüllerinin Nuri Köksal’dan yana olduğu görülmekte.Her ne kadar Nuri Başkan tek bir partinin  adayı olmam desede…   Gelecek Partisi ilçe Başkanı uzun süredir dillendirmekte olduğu adaylık konusunu görevinden istifa ederek sonuçlandırdı. Yine önümüzdeki günlerde Saadet,Yeniden Refah,Zafer Partisi, Dp ve Deva Partisi’nin aday çıkarması bekleniyor.

Seçimlere 90 günlük bir süre kalmasına rağmen İktidar Partisi sahada harıl harıl çalışırken muhalefet  hala içe dönük bir mücadele veriyorsa sandıkta da kimse bir mucize beklemesin.Sözün kısası kim emek vermiş ise  yani odunu kim kırmışsa emeğinin karşılığını alır, Hınk deyicilere du yu ru lur …!

YORUMLAR

  • 0 Yorum