Reklam
Reklam
Reklam
GÖKÇEN KEKLİK

GÖKÇEN KEKLİK

[email protected]

GÜNEŞ  GÖZLÜĞÜ

08 Ağustos 2022 - 00:02

Güneş gözlüğü aksesuar olarak düşünülse de aslında gözümüzün sağlığı için önemli bir ihtiyaçtır. Öyle ki bu ihtiyaç hem gözümüzü koruyor hem de estetik açıdan şıklığımıza şıklık katıyor.  Eski roma döneminden günümüze kadar ulaşan güneş gözlüğü hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak günlük hayatımızda çoktan yerini aldı.
Güneşten gelen ultraviyole ışınları gözümüzde ‘ katarakt, sarı nokta, pterjium , korneada keratit ve uvea bölgesinde kanser oluşturabiliyor. Bu hastalıklardan korunmak için doğru güneş gözlüğü ile gözümüzü korumamız gerek.
Kaliteli bir güneş gözlüğünde mutlaka ‘’ UV ışığını engelleyici ’’ özellik olması gerekir. Bu özelliğin olmadığı takdirde güneş gözlüğü sadece fazla ışığın geçmesini engeller ve bu engelleme hiçbir işe yaramaz. İyi bir güneş gözlüğünde mutlaka kalite ve UV blokaj belgesi olması gerekir.
Net görmeyi engelleyen, göz kamaştırıcı ve aşırı parlak ışıkların azaltılmasında polarizasyon filtresine sahip gözlükler parlamaları engeller ve gözün konforlu bir şekilde görmesini sağlar. Yansımanın en tehlikeli olduğu durum araç kullanım sırasında olduğu için araç kullananlar tarafından tercih edilebilir.
Gözlük camının aynalı olması göze gelen ışının çoğunluğunu geri yansıttığı için ışığın şiddetli olduğu tatil bölgelerinde tercih edilmesinde fayda var.
Kaliteli ve sağlıklı güneş gözlükleri için bazı tavsiyelerde bulunmak gerekirse ; göz çevresini sarması ve etkili bir koruma sağlaması açısından büyük çerçeveler tercih edilebilir.  Gözlüğün fiyatı asla daha kaliteli olduğunu göstermez, ucuz bir gözlük yeterli korumaya sahipse güvenle satın alınabilir. Sahte güneş gözlüğü takmaktansa hiç takmamak daha iyidir.
 Ve son olarak gözlüğümüzü güvendiğimiz bir optikten AK OPTİKTEN almalıyı..:)




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum