Reklam
Reklam
Reklam
Kürşad TUNCALI

Kürşad TUNCALI

[email protected]

Biz denedik oldu. Güzel de oldu...

23 Ağustos 2023 - 18:46


          2 yıl önce bugün bir çok kişiye sorsanız, 2 yıl sonra bugün bu yazıyı yazabileceğime ihtimal dahi vermezdi eminim. Gel gelelim; Devriş Ahmet Şahin yönetiminde ki, İstasyon Haber Gazetesi 2 yaşında!

          Aslında Şahin için bu bir ilk değil. Bundan yaklaşık 13 yıl evvelinde de, Gönül Gözü Derneğini kurarken, bu teşebbüsü için de; ''Yapamazsın, edemezsin, başaramayacaksın, gelecek yılı göremezsin...'', ''Nasıl olsa bir iki aya kapanır!'' deniyordu. Lakin ömür biçilmeyen o dernek bugün yaklaşık 13 yıllık geçmişine onlarca organizasyon, program, toplantı, etkinlik, yemekler vb. aksiyonlar ile binlerce ihtiyaç sahibi ve engelliye çeşitli yardımlarda bulunmuş, bir çok gönüle girerek varlığıyla karanlığa bakan gözlere ışık olmuştu. İnşallah olmaya da decam edecek. 

          2 yıllık bir panormadan bakınca da durum çokta farklı değil İstasyon Haber için de. 2 sene boyunca geride bir çok başarıya imza atarak yoluna devam etmekte. İnşallah devam da edecek sizlerin de teveccühleri  ile. Devriş Ahmet'in yakın bir arkadaşı olarak anlatmaya çalıştığım, aslında öyküsü daha uzun ve daha zahmetli, lakin dile kolay ve bir iki parağrafta geçiliveren bu süreçlerde hep yanında ve yakınındaydım. Bu yüzden gönül rahatlığı ile şahitlik ettiğim bu realitelere imzamı atabilirim.

          Kendisinin mor sümbüllü bağları yok. Elinde sihirli bir değneği de... Peki nedir bunun sırrı diye düşünmemek elde değil. Banka hesaplarında bitip tükenmek bilmeyen kaynakların, kimliği belirsiz imkanların ve ardında sırtını dayadığın dayıların yokken bunu nasıl başarabilirsin ki öyle ya. Bunca imkansızlık içinde kimsenin yapamazsın dediklerini eze eze, hakkını vere vere yapabilmesi de nedir? Bu ne cüret?

          Belki de tettikleyici unsur tam da budur. Kamçılayıcı bir karşı duruş. Ne bir mucize, ne de sihir. Sınırları zorlayan bir azim, sabır ve inancın karşısında ne durabilir ki? ''Yapamazsın'' diyenler olacak. Seni yapamayacağına inandırmak isteyecekler. İnanma onlara çünkü yapabilirsin. Konu ne olursa olsun başarabilirsin. Hedeflerini kendin koy, yaptığın işe odaklan ve kalbine inan. Sonunda kazanan sen olacaksın. Sayın Şahin, İstasyon Haber ile de bunun canlı bir kanıtı. Örnek istiyorsan al sana örnek. İspat istiyorsan al sana İstasyon Haber.

          Tabi ki başarı tek başına yetersiz. Bir ekip işi bence de. İstasyon Haber bir gönül hikayesi. Hikayenin kahramanları da gönülden tebrik edilesi. Kurucusundan, yazarlarına, baskısından, dağıtımına gönülden inanmış bir ekip. Hiç teveccüh göstermeyeceğim, kadromuz çok müthiş ve bence bölgemizde de tek ve benzersiz. Gerek haftada bir Pazartesi günleri basılı gazetemiz, gerekse online web sitemiz türü ve rakipleri arasında bence hiçte mütevazı değil, aşırı iyi. Emeği geçen herkese teşekkürler. İyi ki varsınız.

          Benim de içinde olduğum yazar kadromuzda kimler yok ki? Canım ablam Sevil Köse, canım abim Yüksel Köker, canım hocam Mehmet Ceviz. Ve daha aralıklarla sayfalarında yer almış o güzel insanlar. Benzer basılı, yazılı ve online sayfalarda bence bölgesinde en iyileri. Kalite, içerik ve derinlik olarak rakipsiz kalemler. Kıymetlerini bilene!
     
          ''Eğer bir şey yapabileceğini düşünürsen, aslında bu mümkün olmasa da yapabildiğini görürsün. Eğer yapamayacağını düşünürsen, o zaman çoğunlukla da yapamazsın, çünkü yapmayı denemezsin bile.'' diyor Adam Fawer. ''Olasılıksız'' da. Biz denedik oldu. Güzel de oldu diye düşünüyorum.

          İyisiyle, kötüsüyle, güzeli ve çirkiniyle geride bir 2 yıl emek bıraktık. Nice güzel günlerde de hep sizlerle olmaya, Akşehiri, Akşehirliye her birimiz kendi perspektifimizle yansıtmaya devam edeceğiz inşallah. Yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler. Nice yıllarda hep birlikte olmak dileğimle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

YORUMLAR

  • 1 Yorum