Reklam
Reklam
Reklam
CELAL MAHMUT SOLAK

CELAL MAHMUT SOLAK

[email protected]

YEMİNİNE BAĞLI KALABİLENLERE SELAM OLSUN !

09 Mayıs 2022 - 00:01

TÜRK MİLLETİNİN VEKİLİ OLABİLENLERE,

YEMİNİNE BAĞLI KALABİLENLERE SELAM OLSUN

 

Ulusal egemenliğin en önemli göstergelerinden biri meclis ve onu oluşturan demokratik seçimlerdir. Egemenliğin gerçek sahibi “Millet” olup kendi adına siyasî iktidarı kullanma yetkisini kurucu iktidar sıfatıyla TBMM’ne vermektedir. Milletin Vekilleri ise yemin ettirilerek göreve başlatılmaktadır.

 

Devletin varlığı ve bağımsızlığını,

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,

Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;

Hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma;

Toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma;

Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

 

Yemin karşılıklı güvenin sağlanması açısından önem taşımaktadır. Yeminde ASLOLAN ONA SADAKAT GÖSTERMEKTİR. Yemin metninin içeriğinde;

 

Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmezliğini korumak, toplumun refah, huzur ve mutluluğunu adalet ilkeleriyle sağlamaktır. Hiçbir faaliyet, milli menfaatlerimizin, Türk varlığının, devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının önüne geçememesidir.

Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Türk Milleti, milliyetçilik anlayışı ve ilkeler doğrultusunda, milli kültür ve hukuk düzeni içinde eşit haklara sahip şerefli bir üyesidir. Milli sevinç ve kederlerde, milli varlığa karşı ödevlerde de ortak olup kardeşlik duygularıyla huzurlu bir hayat hakkına sahiptir.

 

Yemin metninin içeriğine saygı ve mutlak sadakat edeceğine inandığımız, vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi ederek seçeceğimiz, Sevdası Türkiye, demokrasiye aşık Türk evlatlarının sayısının artması dileğiyle sevgi ve saygılarımla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum