Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

CHP AKŞEHİR'DE GELEN GİDENİ ARATACAK MI?

20 Ağustos 2023 - 21:53

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisinde kongre sürecinin startı verildi.Yapılan mahalle delege seçimleri sonrasında çoğu ilçede kongreler yapılmaya başladı. 27 Ağustos 2023 Pazar Günü de CHP Akşehir İlçe Örgütü’nün kongresi Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi olan CHP ve soyağacı Seyyid Mahmud Hayrani'ye dayanan bu sebeple  ben Akşehirliyim diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkeye yön veren politikalarını  göreve geldiği 26 Ocak 2020 tarihinden itibaren  Akşehir'de hissettiremeyen mevcut ilçe Başkanı Ali İlker Gencer’in aday olmadığı kongrede,CHP Akşehir’in çalışkan isimlerinden Naciye Mırçık’ın istifasıyla boşalan kadın kolları başkanlığına atanan Sevim Uzun’un ismi kulislerde dillendirilmekte.

CHP Akşehir’in mevcut ilçe başkanı Ali İlker Gencer’in görevinde başarısız olmasının sebeblerinin başında ilk olarak dönemin il Başkanı Av.Barış Bektaş ile ters düşmesi var dersek abartmış olmayız.Çünkü hem göreve gelmesinin akabinde başlayan pandemi süreci hemde geçtiğimiz il kongresinde başkan adayı olan Av.Barış Bektaş’ı desteklememesi Ali İlker Gencer’in yapacak olduğu çalışmaların gerçekleşmemesinde de büyük etken oldu.14 Mayıs seçim sürecinde bile Av. Barış Bektaş ve mevcut il yönetiminin Akşehir’de göstermiş olduğu performansı incelersek anlattıklarımın doğruluğunu teyit etmiş oluruz.

Mevcut Başkan Ali İlker Gencer’in aday olmadığı bu kongrede şuana kadar aday olduğu açıklayan tek isim kadın kolları başkanı Sevim Uzun,Başkan Adayı Uzun’un da iki yıllık kadın kolları başkanlığı haricinde  parti içi bir görevi yok başkan olması halinde  Ali İlker Gencer’i mumla aratacak gibi.

CHP Akşehir’de ikinci bir kulis bilgisi ise tek alameti farikası Akşehir’de partili olan olmayan herkesin sevip saydığı merhum Hasan Başak’ın eşi olması hasebi ile ilçe ve il yönetimlerinde görev verilen mevcut il başkan yardımcısı Gülnaz Başak’ın Konya İl Yönetiminin öngörüsü ile ilçe başkanlığına aday olarak gösterilmesi çünkü geçtiğimiz seçimlerde Akşehir’den oy alamayan mevcut il yönetimi olası bir 2.aday çıkması konusunda Akşehir gibi kalabalık bir delege sahibi olan bir ilçeyi elinden kaçırmak istemez.
Tabiki bu yazdıklarım  bugüne kadar ilçede yapmış olduğum gözlemlerden bir kesit.Yazımızın başlığında olduğu gibi CHP Akşehir’de gelen gideni aratacak mı ? yahut mevcut ilçe başkanı adayı Sevim Uzun ilçe başkanı seçilirse kutlamaları çok sevdiği "Kızılcıklar oldu mu?" türküsüyle mi başlatacak hepimiz izleyip göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum