Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

TURGUTOĞULLARI,PİYON DEĞİL ŞAHDIR …!

26 Kasım 2023 - 20:49

Ne zaman bir seçim atmosferine girilse hemen gündemin en önemli konusu oluverir Turgutoğulları. Evet Turgutoğulları yani bir takım zevatın kullanmış olduğu avam tabirle Traşlar, aşşa köylüler, Akşehir ,Yunak ve Ilgın bölgesinin  en köklü ve en kalabalık nüfusuna sahip olan asil topluluk. Tarih sayfalarına bakıldığında hem Alp hem de Eren kimlikleri ile ön plana çıkarlar yani kılıçları kadar kalemleri de keskindir aynen günümüzde olduğu gibi.

Son zamanlarda  bazı kesimlerde  bir Turgutoğlu seviciliği başladı ki bırakın okuduğunuzda rüyanızda görseniz bile hayra yormazsınız. Bundan 20 yıl önce belediyedeki tüm aşşa köylülerin işine son verilecek,hatta bunların Akşehir de yaşamasını bırakın cenazelerinin bile Nasreddin Hoca mezarlığına defnedilmesi sakıncalıdır dedikodularını yayanlar şimdi de hodri meydan çığırtkanlığı ve Turgutoğulları kendi adayını çıkaracak,Akşehir de tüm ezilen bölgelerin hakkını koruyacak masalı ile yeni bir Ali Cengiz oyunu kurmanın peşinde.

Sebze,meyve halinden,balık Pazarına,Mal Pazarından,Tarım ve hayvancılığa,zahirecilikten galericiliğe,Nakliye ve Kamyonculuktan,Sanayi esnafına,çay ocaklarına,kahvehanelere ve eğlence merkezlerine,Kamu kurum ve kuruluşu müdürlerinden,odalara,siyasi partilere,stklara bakıldığında Akşehir’de Turgutoğullarını  yok saymak ihtimal olarak bile görülemez. Çünkü Turgutoğulları Akşehir’in bir gerçeğidir. Turgutoğulları ayrımcılığı da sevmez çünkü  dört kuşaktır Akşehir’de yaşamasına rağmen birtakım güruh tarafından hala Akşehirli olarak sayılmaz.O nedenle ayrımcılığın ne kadar kötü bir durum olduğunu en iyi bilenlerdendir.

Gelelim Akşehir’de ezilen kesimlerin haklarının korunmasına ve Turgutoğulları’nın aday  çıkarması konusuna. Geçmiş yerel ve genel seçimlere bakıldığında farklı siyasi partilerden aday olan Turgutoğulları’nın almış olduğu oy oranı bellidir hatta Turgutoğlu üzerinden çeşitli dernekleri basamak olarak kullanarak Belediye Meclis Üyeliği yapanlarında Turgutoğullarına ne kadar hizmet ettiğini herkesler bilir. O nedenle de hiç kimse Turgutoğlu üzerinden kendisine rol biçmesine gerek yok.Çünkü Turgutoğullarında  biat kültürü,aşiret kültürü yoktur. Turgutoğulları ağa kabul etmez ,ki hepsi birer beydir…!
Sehrin ve bölgenin dengelerini bilmeyen,cenazede görünmeyen,düğünde gülmeyen  bir takım çevrelerin kendilerini ön plana çıkarmak adına yapmış oldukları çalışmalarla Akşehir ve bölgesinde Turgutoğulları adına  kurmuş oldukları düzeneğin etnisiteyi ve bölgeciliği körüklemesi  bir takım zevatların ekmeğine yağ sürse de Turgutoğulları hiçbir zaman bu oyunun parçası olmayacaktır.

Çünkü Turgutoğulları dünden bugüne hiçbir zaman piyon olmamışdır her zaman şahdır.Tarih sahnesinde Osmanlıya bile baş eğmeyen bir duruşa sahip olan bir neslin torunlarını hiç kimse küçük oyunlarının bir parçası haline getiremez.Turgutoğlu küçük işlerle uğraşmaz çünkü mikro değil her zaman makro milliyetçidir. Oyun kurucuların dikkatine…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum