Reklam
Reklam
Reklam
CELAL MAHMUT SOLAK

CELAL MAHMUT SOLAK

[email protected]

İYİ BİR MEMLEKET

12 Ekim 2021 - 10:17

Büyük bir milletiz. Aslında büyük bir ekonomiye de sahibiz. Zor şartlarda olunduğu bu dönemde; gençlere iş, kadınlarımıza yaşam hakkı, emekliler ile yaşlılarımıza huzur, bakım imkânı, çocuklarımıza eğitimde eşitlik ve sağlık, milletimiz için yoksulluk büyük önem arz etmektedir.
Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi iyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Onlar “Yaratılanı severim, yaratandan ötürü” diyerek, iyiliğin peşinden koştular, gittikleri her yere sevgi kültürünü götürdüler, iyi insan olmayı öğütlediler; bu suretle üç kıtaya hâkim olundu…
Mazlum milletlerin de umudu olabilecek milletimiz, iyi insanların bir araya gelip, cesaretle yola çıkmasıyla “MEMLEKET İYİ OLACAK”
Aynı türkülerle oynayan, evlenen, acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, farklılıkları değil de ortak yanları öne çıkaranlar iyi bir millet olabilmektedirler.
Adil, çalışan, üreten, hakça paylaşanlar ise iyi bir memleket olabilmektedirler.
Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyan, çağdaş medeniyeti yakalama gayreti içerisinde kuvvetler ayrılığını kurmuş, fırsat eşitliğini sağlamış, inanca saygılı, tam bağımsız, tarafsız ve adil bir yargı sistemiyle yoksulluk ve yolsuzlukla etkin mücadele eden, açık, dürüst ve hesap verebilen, milli menfaatleri ön planda tutan, ekonomi, eğitim ve kültürde milli politikalar uygulayan ülkeler güçlü devlet olabilmektedirler.
Orhan Veli Kanık’ın söylediği gibi;
Neler yapmadık şu vatan için!
Kimimiz öldük;
Kimimiz nutuk söyledik.
Ne mutlu yerli ve milli olup sevdası Türkiye olanlara; saygıyla, minnetle, rahmetle…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İsa Saltık
    2 yıl önce
    Yüreğinize sağlık komutanım herdaim iyilk güzellik içide kalın...