Reklam
Reklam
Reklam
CELAL MAHMUT SOLAK

CELAL MAHMUT SOLAK

[email protected]

ALİ ABİ'YE MEKTUP

17 Ocak 2022 - 00:39

Öyle şeyler yaşıyoruz ki akıl almıyor. Hem ibadet eden (abid), hem dinin yasak ettiği şeylerden sakınıp din buyruklarını olduğu gibi yerine getiren (zahit), hem de ahlaksız olduk !?

Nasıl oluyor da bir insan hem ibadetini yapıyor, zikrini çekiyor, zahit gözüküyor, haram mal yiyor, kötülük yapabiliyor?

Allah'ı paravan yaparak gerçeği konuşan insanı susturan, dava adamıyım deyip mücadele yapmayan, etrafında liyakatsiz kişilerle yola çıkan, haklının hakkını vermeyen ve Saf süresinin ikinci ayetinde bahsedildiği gibi söz ve eylemleri arasında uyumsuzluk bulunanları ise nerede değerlendireceğiz?

Makam sahibi farklı yapı ve karaktere sahip insanları adaletle idare eden değil midir? İslam sadece namaz kılmaktan ibaret değildir. İslam’da yalan olmaz, iftira olmaz, hıyanet olmaz, soygun olmaz, rüşvet olmaz.

Dinler, Allah'ın iradesini yansıtan rahmet ve mutluluk kapısı olup bu kapılar kapanmamalıdır. Din gerçeğinin eşsiz kaynağı Kuran, bir kurtuluş mesajı halinde şunu duyuruyor: ‘‘Ey insanlar! Allah'ın vaadi haktır…Aldatan sizi Allah ile aldatmasın.’’ (Fâtır 5, Lokman 33)

Kendi amaçları doğrultusunda Allah'ın adını baskı aracı olarak kullanmak zulümdür. Komünizm bile ömrünü yetmiş yılda tamamlamış; fakat kutsala fatura edilen zulüm ise tamamlamamıştır.

Allah ile aldatmanın ilk hadisesi olarak; Peygamberimiz Hz. Muhammed’ den sonra ‘konuşan Kuran’ gibi sıfatlarla anılan Hz. Ali'ye karşı çıkan saltanat düşkünleri, Kuran yazılı parşömenleri mızrakların ucuna sokup ‘‘ Biz, bunu hakem yapmak istiyoruz ’’ diyerek karşılarındakileri durdurabilmişlerdir. Hz. Ali, bu zihniyetin güvenilir olmadığını haykırmışsa da, bu aldanmayı önleyememiş kısa bir süre sonra ‘‘ Allah'ın kitabına karşı çıkmak ’’ ithamıyla secde ettiği bir sırada katledilmiştir. Bu elim olaydan bile ders almasını bilemedik…

Kuran ve Peygamberimizin sünneti dışında, bal tepsisinde sunulan zehirli azıkla beslendiğimiz, Hakk'ı batıla karıştırdığımız, fert ve toplumun malını gasp edip şahsımıza servet yaptığımız sürece Allah; bizlere Er-Rahim ( Bağışlayıcı) sıfatı yerine Er-Celil (Öfke) sıfatından başka hiçbir şeye layık görmeyecektir.

Duanızın adil olanlar, Allah’a havale ettiklerinizin ulusal konularda aldatanlar olması dileğiyle…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet ŞAHİN
    2 yıl önce
    Mevlam hak yolda, dimdik yürüyenlerden eylesin, Ali abiyi de bizleri de...