Reklam
Reklam
Reklam
CELAL MAHMUT SOLAK

CELAL MAHMUT SOLAK

[email protected]

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

20 Eylül 2021 - 00:27

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa KemalAtatürk'e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ile gazilik unvanının verilmesi nedeniyle 2002 yılından buyana her yıl 19 Eylül ‘Gaziler Günü’olarak kutlanmaktadır.
    Terörle mücadelede destan yazan gazilerimiz milli birlik ve beraberliğimizin yiğitleridir.Hainlere karşı istiklal ve istikbalimizi korurken “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla büyük mücadeleler vermiş, bayrağını, vatanınıcanı pahasına korumuş, bizlere de kahramanlıklarla dolu bir geçmiş emanet etmiştir.
    Türk milleti gazi bir millet, Şehit ve gazilerimiz ise Türk milletinin en büyük gücüdür. Göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan gazilerimiz, milletimizin nezdinde en yüksek mertebeye erişmişlerken bizler için de bu gazi milletinin ferdi olmanın onur ve gururunu yaşatmışlardır.
    Kolunu, bacağını, gözünü veya bir başka uzvunu terörle mücadelede kaybetmiş Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize ne versek azdır. Haklarını vermek, hukuklarını korumak sadece bir görev değil aynı zamanda ülkenin şeref meselesidir. 
    Terörle mücadelede kahramanlık göstererek yaralanmalarına rağmen malul sayılmayan kardeşlerimize de gazilik unvanı ve madalyası verilmelidir. 
    Memleket diye bir meselesi, millet diye bir derdi olup bu uğurda ya şehit ya gazi oldu cennet yüzlüler.
    Sahne ve roller farklı olsa da sevdamızBayrak’a, duamız Allah’a, sözümüz Vatan’a, mücadelemizMilletimizin huzurunu bozanlara...
Bu vesileyleGazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımızla kutluyor, Ay ve Yıldız’ın gölgesi altında bağımsız olarak yaşamaya devam etmemiz için bedenlerini siper ederek hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını rahmetle, minnetle anıyoruz…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet Şahin
    2 yıl önce
    “ Terörle mücadelede kahramanlık göstererek yaralanmalarına rağmen malul sayılmayan kardeşlerimize de gazilik unvanı ve madalyası verilmelidir.” Kesinlikle katılıyorum. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Ahmet ŞAHİN