Reklam
Reklam
Reklam
Kürşad TUNCALI

Kürşad TUNCALI

[email protected]

CISSS...! (SALİM TUNCALI OLMAK)

26 Aralık 2022 - 00:04

    Bu hafta yaklaşık 1 seneyi geçen köşe yazarlığı deneyimimde belkide bugüne kadar benim için en zor yazımı yazıyorum. 22 Aralık günü vefatının 3. sene-i devriyyesi olan sevgili ağabeyim Salim Tuncalı'yı anacağım. Bir çoğu belki sesli olarak olmasa da içinden diyecektir şimdi ne alaka? Öyle ya kim bu Salim Tuncalı? Ses ya da filim sanatçısı mı? Artist mi, jön mü? Yoksa topluma malolmuş bir Yazar-Şair filan mı? Hayır değil hiç biri,belki hepsinden biraz azade, biraz da hepsine amade. O Ahmet'den olma, Şerife'den doğma bir ademdi. Benim abim, canım, ciğerimdi...

          Köşe benim değil mi? Bu hafta onun anısına saygı duruşu bu yazım. Akşehir'e mal olmuş bir gazetede bazıları kayda değer bulmasa bile bence Salim Tuncalı, Akşehir'e mal olmuş, Akşehir'in sembol isimlerinden biriydi. Akşehir'de kim bilmez ki ''Cıssss..!'', ''Haaaydii'' ya da, ''Bonjur'' nidalarında o'nu? Sağ işaret parmağı diğerlerinden önde bir dostu, ahbabı, tanıdığını gördüğünde işaret edercesine uzattığında kim olursa o da uzatıp işaret parmağının ucuyla onun işaret parmağının ucuna dokunarak o'na aynı şekilde ''Cısss..!'' diyerek karşılık vermemiş Akşehirli var mıdır?

          2019 senesi Sonbahar ortası, Ekim ayı sonu 31 Ekim günü soğuk bir hava ve birazda yağışlı. Akşamüstü saat 19 suları elim bir trafik kazası sonucu İstasyon Caddesi eski Verem Savaş Dispanseri civarı karşıdan karşıya geçerken bir araba çarpması sonucu ağır yaralı olarak Konya'da bir hastanenin yoğun bakımında 53 gün verdiği yaşam mücadelesini kazanamayarak 22 Aralık 2019 Pazar günü hayata gözlerini yummuştu. 

          Bu 53 günü hayatımın son salisesine kadar asla unutmam. Her günü beynimde birer kolye. Gözlerinde ki ışığın yavaş yavaş sönüşünü izlediğim, bazan keşke orda yatan ben olsam belki de canım bu kadar yanmazdı dediğim. kafamın içinde silmek istediğim ama neredeyse içine çivilenerek duvara tutturulmuş bir tablo yaparak beynimin kıvrımlarına tablo tablo astığım bir çok fotoğraf ve videosu var. Her biri hazin bir filmin mutsuz sonuyla biten.

          Onsuz geçen 3 yıl. O benim bu dünyada en sevdiğimdi, kimi için oydu, kimi için ise şu ya da bu. Herkes için neydi bilemiyorum bunun cevabı herkeste. İçmeyi severdi, neşeli, matrak ve dalgacı biriydi. Ağzı bozuktu biraz ama babamın da her zaman dediği gibi dostlarına savunmalarında; ''Ağzı bozuk olabilir ama, şükür karakteri bozuk değil'' Onun içini bir de bana sorun öyle naif, öyle duygusal, ağlak ve zarifti ki, benden, kendimden bile daha iyiydi.(Hoş benden herkes daha iyidir ya neyse) Benim için her şeymiş meğer, onunla bende de bir şeyler öldü beraberinde ama toprak atan olmadı tek fark benim o gün üzerime...  O abimdi. Rabbim rahmetiyle ağırlayıp muamele eylesin inşaAllah..!

          Yazımın sonuna gazetemizin imtiyaz sahibi, kardeşim, dostum Devriş Ahmet Şahin'in onun için yazmış olduğu dizelerle noktayı koymak istiyorum izninizle. Rahmetli onu da çok severdi, hatta bazı akşamlar özellikle arar ona şiirler okutur dinler içlenirdi. Abim için o da bu şiiri yazmak istemezdi bu kadar erken eminim.

SALİM TUNCALI ANISINA 

Sanma ki unuttu seni bu şehir
Hala bellektesin,mazi olmadın
İnan yokluğunla ıssız Akşehir
Sen ki bu şehri sessiz koymazdın

Sen  '' cıs '' dedin mi herkes gülerdi
Ortama kahkaha neşe girerdi
Bir haydii çektinmi,millet coşa gelirdi
Böyle yürekleri kora koymazdın

Adın gibiydin hep bre,zalim olmadın
Asla,hiç bir dostunu zorda koymadın
Bütün geceler şeb-i yeldaydı sana
Erken gittin erken,şu dünyaya doymadın

Biz senden razı idik,tanrı da razı olsun
Kulun hakkı yok sende,makamın al-i olsun
Takdir böyle imiş,ne söylesek nafile
Ruhuna Fatiha ağabey,mekanın cennet olsun...
(SALİM TUNCALI ANISINA - 1968-2019)

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Zühtü Selmani TUNÇEZ
    1 yıl önce
    Allah'ım gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun, hep gülen yüzüyle gördüm,ben kendisi den razıydım dizlerim Allahımda ondan razı olsun.
  • Kadir Aytaç
    1 yıl önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.