Reklam
Reklam
Reklam
Kürşad TUNCALI

Kürşad TUNCALI

[email protected]

#VarbİLhayalimiz

19 Aralık 2022 - 00:04

Uzun yıllar sonra son günlerde Akşehir'i yine yeniden bir heyecan, bir sevda, bir sıcak hayal sardı ve tüm Akşehir, tüm Akşehir'liyi tek bir yürek, güçlü bir bilek haline getirdi. Siz de mutlaka ve en azından sosyal medya hesaplarınızda gezinirken Akşehir'de trend topic haline gelen hashtag ile görmüşsünüzdür. #VarbİLhayalimiz!

          Akşehir’de oluşturulan ‘Akşehir Birlik Platformu’'nun bu etiketle startını verdiği bir hareket, bir hasret, gecikmiş bir vuslat #VarbİLhayalimiz, kısa sürede yayılıp tam bir kartopu etkisi yarattı. O kartopu büyüyerek güçlü bir çığ haline dönüştü. Bu domino etkisi tez zamanda bir çok sivil toplum örgütleri, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Akşehir’deki tüm resmî kurumlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve tüm Akşehirliler adına siyaset üstü kurum ve kuruluşlarca sahiplenildi.

          Akşehir'de Hedef 100 Bin Nüfus! 100 yıldır il olma konusunda çalışmalar yapan Akşehir’de il olma yolundaki en büyük kriterlerden biri olan 100 bin nüfus faktörü için seferberlik ilan edilerek çalışmalar başlatıldı. ‘Akşehir Birlik Platformu’ 31 Aralık 2022’ye kadar Akşehir’in nüfusunun yüz bine çıkarılması amacıyla çalışmalara başladı. Bu kapsamda Akşehir Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı bir basın açıklaması yaptı. ilk hedeflerinin Akşehir’in nüfusunu yüz bine çıkarıp il olmak için gerekli şartları yerine getirmek olduğunu belirtti.

          Bu anlamda platformda önderlik eden isimlerden biri olan, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan aslında sözleriyle durumu net özetliyordu;
''İlk hedefimiz 100 Binin altında olan Akşehir Nüfusunu 100 Bine tamamlamaktır. Akşehir’de yaşayan fakat ikametleri farklı yerlerde olan hemşehrilerimizin ikametlerini ivedilikle Akşehir’e aldırmak, dışarıda yaşayıp Akşehir’de ikamet adresi bulunanların ikametgâhını Akşehir’e aldırmak, Akşehir’de çalışan ve ikametgâhı dışarıda olan memur ve işçilerin ikametgâhını Akşehir’e aldırmak, Akşehir’de yaşayan öğrenciler ile dışarıda okuyan Akşehirli öğrencilerin ikametgâhlarını Akşehir’e aldırmak yapacağımız çalışmalar kapsamında” diyordu.

          31 Aralık 2022’ye kadar ilk hedef olan 100 bin nüfusa ulaşıldığında İller Bankası’ndan gelen payın artacağını, meclise seçilecek üye sayısının artacağını, bazı kurumlarda norm kadro sayısının artacağını, Emniyet Müdürlüğü’ndeki personel sayısının artacağını, Akşehir Devlet Hastanesi’ndeki doktor sayısının artacağını, Akşehir’de kadın sığınma evi açılabileceğini, Akşehir’de güzel sanatlar lisesi açılabileceği gibi bir çok artılarının da olacağını hatırlatmakta fayda sanırım.

          O halde ne duruyoruz? Bu harekete 7'den 77'ye her Akşehir'li desteğini esirgememeli, emek sarfetmeli ve sesini her platformda en gür şekilde çıkarıp hareketin güçlü sesine ortak olmalı. Gün birlik ve beraberlik günüdür Akşehir'li. En küçük bir çabaya bile ihtiyaç vardır böylesi günlerde. Kendi çabanız ve katkınızı bence hiçte küçümsemeyin, büyük farklar yaratacağından şüpheniz dahi olmasın. Böylece gün bugündür ve kim bilir sonu hayır ve müjde olur; Akşehir, Akşehirimiz il olur!

           Bir de beraber tekrarlayalım; Akşehir'i seven Akşehir'li olsun. Henüz ikamati Akşehir olmayan siz, ikametgahınızı Akşehir'e alarak sizler de bu hayale ortak olabilirsiniz. Hem de hemen. Hem de bugün. Dedem Nasreddin Hoca'da sağlığında olsa bu harekete destek verirdi. Hem de eşşeğine ters binerek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum