Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

YAVAŞ YAVAŞ DİYELİ 1 YIL OLDU …!

24 Ağustos 2022 - 00:04

Değerli Dostlar ;

Bugün 24 Ağustos ,Batı Cephesi Karargahı Akşehir'imizden başlayan kutlu yürüyüşün 100.yılı  ve aynı zamanda Batı Cephesinin Yeni Haber İstasyonu, İstasyon Haber Gazetesi'nin 1.kuruluş yıldönümü iki onuru  bir arada yaşamanın mutluluğundayım.

Geçtiğimiz yıl 24 Ağustos da ilk sayıyı çıkardığımızda,3-5 hafta çıkartır sonra tarihe karışır dedikodularına  ve herkes dijitale geçiyor sen gazete çıkartıyorsun  diyen çok bilmiş tavırlara kulak asmayarak ve yine 1 yılda  4 kat artan maliyetlere rağmen 1 yılımızı doldurduk.

Bazen zülfüyare dokunduk tetikçilik değil habercilik yap diye suçlandık,egolarına sponsor,keyiflerine kahya arayanları,parayı veren düdüğü  çalar edasında her şeyi maddeye endeksleyen burjuva kırıntılarını ve büyük makama gelmiş küçük adamları muhatap almadığımızda zaten bu falancanın adamı diye yaftalandık ama yılmadık….

'' Sen yanmasan,ben yanmasam,biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa '' dizelerine minval çıkmış olduğumuz bu yolda, Tohum saç bitmezse toprak utansın dedik çalışmalarımıza başladık. Elbet seni hakir görenler olur,Kınayanlar olur, yerenler olur,Vazgeç diye akıl verenler olur,Hedefe yürüyen adam ol yeter diyen şaire kulak verip Yufka yüreklilerin bizi yarı yolda bırakmasına aldırmadan,çevremizdeki herkesi şaşırtıp,düşlere kapılmadan düş kurma kabiliyeti ile döküp ortaya varımızı yoğumuzu,her saatin her dakikasına emeğimizi katıp bugünlere ulaştık.


Gazetemizin ilk sayısını  yavaş,yavaş  manşeti ile çıkarmıştık, elbette okuyanlar hatırlayacaktır.

Evet , yavaş yavaş

Çünkü  biz kimse ile yarış halinde değiliz dedik

Ne  a ittifakının yandaşı ne de b ittifakının muhalifiyiz.Ne kimsenin arka bahçesi ne de  gölgesindeyiz.Sadece ve sadece doğru ve ilkeli habercilikten yanayız.Yani Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün '' Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır ''sözüne minval samimiyetten  yanayız…

Aslında yavaş yavaş kelimesi aynı zamanda 24 Ağustos Akşehir'in Onur Günü'nün,Batı Cephesi Karargahı'nın,30 Ağustos Zaferi'nin,Kurtuluş Savaşı'nın ve Nazım'ın '' Ayın altında kağnılar gidiyordu Kağnılar gidiyordu Akşehir üstünden Afyon'a doğru'' dizelerinin,Kuvayi Milliye Ruhunun ve kısacası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  siyasi dehasının ve Genç Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun özeti olduğunu söylesek  mübalağa etmiş olmayız.
Çünkü yavaş yavaş  kelimesi Akşehir'imizin yetiştirmiş olduğu ünlü yazar Tarık Buğra'nın Kurtuluş Savaşı dönemindeki Akşehir'i anlattığı Küçük Ağa romanında yer alan bir  kesittir.
"yavaş yavaş
 ama dakikaları bile boş geçirmeden.
 yavaş yavaş
 ama en küçük fırsatları, en kırıntı imkanları bile değerlendirerek.
 yavaş yavaş
imanı ve azmi zedelemeden, yıpratmadan.
yavaş yavaş
 ama gönül birliğini gevşetmeden.
 yavaş yavaş
 ama kavrayamayanları, aldananları düşman bilmeden,
yavaş yavaş
çirkinleştirmeden, kaybetmeden.
 yavaş yavaş
 ama bir tek mavzerken bir mitralyöz bir top olabilirim hırsına kapılmadan. ve sadece en iyi mavzer olmaya çalışarak.
yavaş yavaş
ama sabırla, sevgiyle, yılmadan.
yavaş yavaş
hesap gününe doğru, ödeşmeye doğru.zafere doğru ''

Yavaş yavaş çıktığımız bu yolda,bir yılı doldurduk,umarım anlaşılmışızdır demiyorum çünkü gazetemizin çizgisi ve habercilik anlayışı bir yılda Akşehir ve bölgesinde halkımızdan beklenen ilgiyi gördü ve haftalık periyodlarla  çok sesli ve tarafsız habercilik anlayışıyla ve siz değerli okurlarımızın desteği ile daha nice yıllar yoluna devam edecek inşallah

Sevgi,saygı,muhabbetle…

YORUMLAR

  • 0 Yorum