Reklam
Reklam
Reklam
CENNET BEYZA ARDAHAN

CENNET BEYZA ARDAHAN

[email protected]

ARAYAN BULUR…

01 Mayıs 2023 - 00:04

Aramakla başladı aslında ihtiyaç duyulan her şey bir ateş bir su bir kadın bir çiçek bir ruh bir ekmek bir iş .İhtiyacı belirleyip yollara düşmekti çünkü bütün mesele .Bulduğumuzda kendini aramak aradığında kendini kaybetmek her olağan olay bu amaca hizmet ediyor bildirmek buldurmak .Bir vitamin eksikliğinde bile vücut bize yön verirken eksikliğe duyulan özlemde bizi perçinleyip aramanın rotasını belirliyor .Eksik olan nedir diyebildiğin de başlıyor ihtiyaçlar ve arama sinsilesi buldum sanıp hedef hep şaşıyor görünürlerde sakın vazgeçme biraz zaman ve bol sabır .

Yollar yok olsa da bizler bulmaya gönüllü .Hayat garip bir çıkmazdan bir yokuşa sürer neler gelir neler geçer anlatsak roman olur her birimizin hikayesi düzen bu uymak gerekir . Neyi bulmak istediğini bilmeden sürekli aramaya kalkma .Hiç bir şey bulamazsın .Ancak inanarak bilerek ve kendini vererek aradığını bulabilirsin .Unutma ! Bal arısı çiçeğe konan tek böcek değildir ; fakat ondan bal çekmeyi bilen yalnız odur .

Yaş ilerledikçe aradığını bulmak yolunda atılan adımlar bulduğunu kabullenme evresine getiriyorsa orda bir dur derin bir nefes al belki de olman gereken yerdesin.Zaman usta bir öğreticidir yeter ki razı ol uzun yollara . Aradığını bulmak varsa yolun sonunda kavuşmanın sevinci unutturuverir yolların zahmetini . Aç olmayan bilemez sofranın kıymetini zira tok ağırlamak hep zordur.
Arayan bilir kimler bulmuş insandır .Kaybın hiddeti şiddeti bizi aramaya iter derin yaralar oluşur sızlar da orda bir bilinç bulunması bizi kendimize getiriverir .Eksik olanlarla olmuyordur bir türlü kaybettiğim benliğim mi yoksa ararken buldukları hepsi bir bütüne hizmet eder.Negatif ve problemli bir bakış açısı olanın tek yapması gereken çözüm bulmaktır .

Kısacası İhtiyacını bilmeyen yokluğa çare aramaz .Düğümlü karmaşık kader yolunu çözecek olan o biçarelere deva aratma . Kafa tutan düzensiz düzenciler alemdeki ışığı görmeyen yönsüz körler arıyor aydınlanamıyor. Sessizliğin sesini duyanın başka ihtiyacı yoktur sadece dinle .Deva verene uymadık sızlanmayı duymadık ki deva arayalım .Çekmeyen çekeni çekemez .Bulmayan arayanı anlamaz .Sen ilahi rızaya teslim olursan ilahi rıza sana talip olur .

Tüm dertlerin sureti bir var oluşu başka ara ki bulasın …

Aramaktan bitap düşürüp adını unutacak kıvama getirir hayat …

Marifet bulduğuna rıza göstermek ol deyince olduran gül deyince güldüren Rabbim bizi bize buldursun…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum