Reklam
Reklam
Reklam
SEVİL KÖSE

SEVİL KÖSE

ZEYTİN KELİMELER
[email protected]

YANLIŞ HİSSEDEMEZSİNİZ....

20 Kasım 2023 - 00:01

Duyu,yani hissetmek.Nasıl hissediyorsanız doğruluk payı büyüktür,aynı oranda yanlışlık payı yoktur.insanın en güçlü duyusu hissetmektir.Bilmekten,anlamaktan,yapmaktan daha kıymetlidir hissetmek.Sizi seveni,nefret edeni,iyi niyetli veya kötü niyetli hisleri tanımlamak sizi asla yanıltmaz.Beş duyudan daha kıdemlidir altıncı his.Farkında olan insan altıncı hisleriyle olacağı,olanı,olmayanı kalp göz ile görür.

"İnsanlar kötüydü kitaplara kaçtım"  der Cemil Meriç.Çünkü Hislerin sığınma yeridir kitaplar.Kötü hissettiğiniz yere,insanlara,topluluklara gitmeyiniz.Hisler ruhunuzda çarpışmaya başladığında ilk kalbinizden vurur.Sizi değersizleştiren ne varsa hepsinden uzak durun.

Yanlış düşünebilir, yanlış anlayabilir veya yanlış yapabilirsin; ama yanlış hissedemezsin diyor Edith Wharton.Demem o ki ne hissediyorsanız arkasında durunuz,doğrudur çünkü. Yanlış düşünebiliriz, yanlış da anlayabiliriz ama asla yanlış hissedemeyiz.İnsan hislerinde yanılmaz.Hislerde yanılır diyen kendisi yanılır.İnsan yaşamında HİSSETMEK kadar güçlü bir duygu yoktur.Sevildiğinizi,sevilmediğinizi,değerli olup olmadığınızı,acınızı,sevincinizi hisleriniz aracılığı ile bilirsiniz.
Boynunu büken bir çiçeğin,kanadı kırılmış bir kuşun,kar kaplamış dağların,yolların,el sallayan yolcuların hüznü hissetmek dışında nasıl anlaşılır ki.Vefasızlığı,nankörlüğü,seviyormuş,değer veriyormuş gibi yapanları hissetmek dışında nasıl tanımlayabiliriz ki.

Bilge diyor ki"  insanlar arasındaki en uzak mesafe birbirlerini anlamamış olmasıdır"Anlaşıldığınızı da,anlaşılmadığınızı da ancak hislerinizi sorgulayarak değil,hissederek anlarsınız. Zira dil yanıltır,sezgiler  yanıltmaz.Sessiz hisler insanın içinde çıkardığı yangın konuşarak sönmez.Duygularla,sezgiyi karıştırmayın.Duygularda hata yapabilirsiniz zira nefs,hırs,tutku gibi duygular hissetmek değildir.Burada mantıksal bir düşünüşle ile sezgiyi,duygudan ayırabilme yetisi gerektirir. Duygularda beyin devreye girer duyularda ise hisler...

"Hissedebilen insanlarla susarak da anlaşabilirsiniz" Biraz susmayı,biraz durmayı,biraz uzaklaşmayı deneyin. Zaman hislerinizin sizi yanıltmadığını göreceksiniz.Bakın minik serçe ne diyor..
Dil yetmeyince,Göz görmeyince
Gönül hissetmeyince,Kırılınca camdan kalp
O zaman şarkı söylemek lazım
Avaz, avaz...

Hissettiğiniz ne ise bağıra bağıra avaz avaz söyleyin şarkınızı.Sahip çıktığınız hisleriniz ruhunuzun trafik lambası gorevini yapar,unutmayınız...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum