medyum
Reklam
Reklam
Reklam
SEVİL KÖSE

SEVİL KÖSE

ZEYTİN KELİMELER
[email protected]

GEÇER...

25 Eylül 2023 - 00:01

Eylülün kapısını ilk rüzgâr çalıyor. Hüzne duran ağaçların dalından düşen yaprağın gözü toprakta.Güneş son yaramazlıklarını yapıyor.Ay' a hiç sözüm yok.yıldızlar bir kaybolup bir çıkıyorlar.Bulutların homurtusunu kuşlar dinliyor.Deniz yarı uykuda.Dağların  haşmeti büyük,kekeme dilimin yasındayım. Çıkardım yerinden çivisini gurbetin, yollar gıcırdıyor aklımda.

Yol değildir o,dişlerindir. Kendini didikleye didikliye,ne saç koydun ne diş. Şimdi sen neden şikayet ediyorsun ki '' Yere serilecek kilimi duvara asan sensin'' Bu durumda ciyaklama hakkın yok.

Aslına bakarsanız Eylül ayının hiç bir kabahatı yok. Hüzün ayı,ayrılıkların ayı, hazan mevsimi,yaprak dökümü filan falan
Her mevsim geçişlerinde insanın duygu durum değişmesinden başka bir şey değil. İnsan canlı bir varlık mevsimlerden etkilenmemesi mümkün değil.

Yıllardan bir ay,aylardan bir mevsim,mevsimlerden sonbahar. Sadece takvimlerden geçtiği ve koptuğu kadarıyla kalacak işte. N e var hayatta sürekeli,keza ömür bile bitiyor .

Biraz ellerinle iteklesen,biraz ötelesen,düşünüp düşünüp güz civcivi gibi kanadını yere düşürmesen geçeçek. Geçer çünkü biliyorum tercübeyle sabit.

Ne diyordu Neyzenim ...

Izdırabın sonu yok sanma, bu alem de geçer,
Ömr-i fani gibidir, gün de geçer, dem de geçer,
Gam karar eyliyemez hande-i hurrem de geçer,
Devr-i şadi de geçer, gussa-i matem de geçer,
Gece gündüz yok olur, an-ı dem adem de geçer,

Senin üzerinde titreyip durduğun hüzün zamanla bir rüzgara benzer eser geçer gider.

 Ne ediyordu türkülerinde Musa Eroğlu

Seni eken bir gün kıymatın biçer oy
Ölürüm vay gurbet yetmez mi vay vay
Gerçeklere elin sözü az gelir az gelir
Elbet bir gün bu kış gider yaz gelir yaz gelir vay vay vay

Kış da geçer,güz de geçer,yaz da geçer.  Sana daha ne diyeyim ki ikna etmek için. Şiirden örnekledim,türküden örnekledim,al sana bir de minik kuş Sezen Aksu dan yazayım

Ben bu yüzden hiç kimseden gidemem, gitmem
Unutamam acı tatlı ne varsa hazinemdir
Acının insana kattığı değeri bilirim, küsemem
Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir...

Ne yani sen şimdi ne yaşarsan yaşa senin hazinendir sözüne neden insanmıyorsun ki. Üstelikte bak ne diyor '' Acının insana kattığı değeri bilirim küsemem,Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir.

Eksikleri tam da eylül ayında tamamla  işte. Güz de geçer,hüzün de geçer,acı da geçer. Geçmeyen ne var ki,sırasını bekliyor yeni yetme hüzünler...

YORUMLAR

  • 0 Yorum