Reklam
Reklam
Reklam
SEVİL KÖSE

SEVİL KÖSE

ZEYTİN KELİMELER
[email protected]

Bazen Iki Kere iki Dört Etmez...

04 Aralık 2023 - 00:01

Nereye gidersen git,her şey birbirine benzer.
Yollar,evler,insanlar,kurtlar,kuşlar.
Aynı şeyleri goreceksen, o halde bu kaçış kendine kaçış ve kendini bulmaktır diyelim.

Yaprak dalından ne kadar uzağa düşer ki.Uçurtma ipini tutan eli aramaz mı.Yağmur toprağını bulmaz mı,Gece gündüze koşmaz mı.

Gittiğin yollar sana bir şey katmayacaksa eğer, ayağı yormanın ne anlamı var. İnat ile İNAN ma nın arasındaki büyük fark tek bir harf değil ki, anlamına bakman gerekmez mi ?

İnatların,meydan okuyuşların kendi özgürlüğünün kadırım taşları.Kıyıdan kıyıdan gitmek daha emniyetli değil mi. Ayağın taşa takılsa düşsen ve kimse dizinin acıdığını bilmesin istiyorsun.Senin matamatik dediğini ben çoktan sağlama yapıp bitirdim.Bazen iki kere iki dört etmez,sonuç altı,yedi,sekiz bile olur.Olur çünkü matamatik her insanın hesabında aynı çıkmaz.

Ondan ötürü,bundan ötürü sebep çok sonuç aynı.Bazen insanın kendi doğrularım dediği,en doğru değildir.Senin doğrun bir başkasına eziyet olacaksa doğrunun ziyani eğriden fazladır.

Kalp içini doldurabileceğin bir kutu değildir, sevdikçe büyümeye devam eder..
 Spike Jonze...

Sevmek duygusu diğer olumsuz duyguları sıfıra indirir.Kalp kutusuna koyduğun kota insanı  duygusuzlaşırır. Kendini korumak adına seçtiğin yalnızlık seni mutlu eder ama seni sevenleri üzer.İnsanı hatalarıyla sevme yetisini kazanmadıkca ilişkiler seni hep yoracak.

Tesadüfler yolcusu olmadan,sevgiyi,hosgöyü rehber edinenler yolunu güzelleştirir.Azalmadan çoğalarak yaşamak özveri ve fedakarlık ister.
Bencillik bir zaman sonra kendi acını avucuna yeniden koyar.

Yalnız olmaktan artık korkmuyorsa
Gururunu dost sanıp aldanıyorsa
Ne bekliyorsa, yoktan olmuyorsa
Azalıyor insan tükeniyor insan
Geçmişin üstesinden gelmiyorsa
Hesabı kesip dosttan saymıyorsa
Vicdanının sesini duymuyorsa yanılıyor insan
Ne biliyor insan?
Ağlıyor, azalıyor, tükeniyor insan
Yanılıyor, azalıyor, ölüyor  insan....

Vakit varken sevdiklerinize zaman ayırın,yarın her şey için geç olabilir. Kaybetmekten korktugunuz değerleriniz olsun."Kaybedecek bir şeyi olmayanlar için hayat boş çuval gibidir"yıkmayın,yıkılmayın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum