medyum
Reklam
Reklam
Reklam
SEVİL KÖSE

SEVİL KÖSE

ZEYTİN KELİMELER
[email protected]

Akşehir'den Geçen Şair

25 Nisan 2022 - 00:11


Akşehir’den geçen Bozkır’lı şair sayın Ahmet Üresin yeni çıkan şiir kitabında okuduğu Akşehir Öğretmen Okulunu ve anılarını şiire dökmüş.Çimke Yayınevi’nden çıkan şiir kitabında Akşehir ve güzelliklerinden,Öğretmen okulunun bir yuva olduğundan bahsetmiş.
 Akşehir ve kiraz ağaçlarından bahsederken çiçek çiçek bahsediyor.  Akşehir Kokusundan,Dokusundan,Gölünden,Hıdırlık'tan,Kuşlarından nasibini almış şiirler var.

AKŞEHİR'DEN GEÇTİM
Akeşehir’den geçtim
Ak bir şehirden
Evler ak
İnsanlar ak
Ak bir şehirden geçtim
Akşehir’den

Şair Akşehir'den geçerken  Hoca Nasrettin ‘den bahsediyor‘’evlat buradan geçerken gülmeden geçilir mi ‘’ dedi.Durdum Nasrettin Hoca ile ak ak güldüm diyor.
Öğretmen okulunda Ak ak öğretmenlerden geçtim,Ak ak öğrencilerden.Atatürk bilincini  ak ak alarak geçtim.Ak ak geçenler arasında Ahmet Üresin’de geçti.
Akşehir ‘den geçtim diyerek,öğretmen okulunda okuduğu şehre minnet borcunu şiirlerle ödemiş.

Akşehir denince ilk akıla gelen Kiraz ağacıda şiirlerde nasibini almış.Festivali de yapılan kiraz, Akşehir’i baharın açan kiraz çiçekleriyle gelinlik giymiş bir Akşehir olur uzaktan bakınca.Şair Kiraz Ağacı isimli şiirinde kiraz ağacına şöyle sesleniyor.

Hey kiraz ağacı
Boyun posun uzar gider göklere değer
Bahçelerin süsü senmişsin
Boyunla,posunla ne de güzelsin

Akşehir’im yurdumun orta yeri diye bahsediyor.Yurdumun orta yerinden,Akşehir’den,Hırdırlık’tan,Kesikbaş’tan, Belediye Park’ndan çay kokusu gelir koklarım.Akşehir Kuşları derken şair okul arkadaşlarından söz ediyor ve ekliyor.Yurdumun dört bir yanından Akşehir Kuşlarının kokusu gelir.Koklarım

3-E de yaprak dökümü.Sınıf arkadaşlarından vefat edenleri şiire aktarırken,gidenlerin yası şiir dizelerinde hüznünü dökmüş.
Akşehir’in ortası,dünyanın da ortası
İnanmayanlar baksın silinir küfün pasın
Nasrettin Hoca’dır O,her yerde bulur hası
Akşehir’in ortası güzelliklerle dolu.

Şair şiirlerinin sonuna hep ÜRESİN diye bitirir.Soy ismini şiir dörtlüklerinin son mısrasına üresin anlamında kullanır. Onüç kitabı bulunan şair hep ÜRESİN derken şiiri ,sanatını üretmekle meşgul olmuş. Bir Şiir Gibi, Selam Olsun,Beyaz Kuş,Gül Kurusu Akşamlar,Güneşe Tutunmak,Aya Tutunmak,Gökyüzünün Öteki Yüzü,Bozkır’da Bir Dere,Bozkır Dereli Şair Ve Yazarlar Seçkisi,Aşk 29 Harftir,Bozkır Bozkır Derler,Akşehir’den Geçtim şiir kitaplarıdır.

33 Yıllık öğretmen olan şair mesleğinin O’na yüklediği sorumluluk bilinciyle okuruna hep umudu yükler. Öğretici,birleştirici,kaynaştıcı,sevgi yüklü mısralarını hemen hemen her şiirinde görebilirsiniz.

Mayalanır mavi,maya tutar göl
İşte bundan sonra mavileşir çöl

‘’Maviyi mayalaştırır,mavileşir çöl diyerek’’ Diyerek umudun adını mavi koyarak,mavileşir çöl..Diyor
Akşehir’den geçen şair Ahmet Üresin’nin üresin şiirleri.Geçsin Kiraz Ağaçlarından,Gölden,Hıdırlıktan.Yolu açık olsun.Mayalansın mavi masmavi olsun,umudun geleceğin rengi olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum