Reklam
Reklam
Reklam
GÖKÇEN KEKLİK

GÖKÇEN KEKLİK

[email protected]

AFFETMEK

15 Kasım 2021 - 07:40

Hepimiz hayatımızın belli noktalarında muhakkak hatalar yapmışızdır. Özellikle ikili ilişkilerde anlık bir öfkeyle neleri yakıp yıktık kim bilir… 
Hata yapmak insanlığın fıtratında vardır. Hata yapacağız ki tecrübe edineceğiz. Ben hata yapan insandan hiçbir zaman korkmadım ya da affetmekte tereddüt etmedim. Önemli olan karşıdaki kişinin tutumu gerçekten pişman mı, hatasının farkında mı ? 
Hatalardan ders çıkarmak, aynı hataları yinelememek çok önemlidir. Tecrübe edinerek ilerlemeliyiz. Ve tabii hatasını anlamayan,iflah olmayan insanlarda olacaktır. Peki ,onları hatalarına rağmen affetmeli miyiz yoksa affetmemeli miyiz ?
Size hata yapan kişi hatalarından ders çıkarmamakta ısrarcı olsa da onu affedin ona olan sevginiz nefrete dönüşmesin. Çünkü nefret taşıması en zor olan duygudur. Yapılan hatayı unutun demiyorum sadece affedin ne kadar zor olursa olsun affedin. Zaten affetmek o kişiyle ilişkinizin kaldığı yerden devam etmesi demek değildir. Affetmek, unutmak değildir. 
Çok sevdiğim bir yazar bir kitabında şöyle diyor ; 
‘’ Affetmek, yapılan hatayı unutmak değildir. Yapılan hatanın sizde yarattığı acıdan kurtulmak için adım atmaktır.’’ 
Geçmişin yükleriyle yaşayarak günlerimizi hapis hayatına çevireceğimize geçmişi affederek bu yüklerden kurtulabiliriz. 
Belki o kişi olmadan yaşamak zordur içinizdeki nefret sizi ona bağlayan son şeydir. Ama değmediğini onu affettikten sonra anlayacaksınız. İçinize, içimize hapsettiğimiz o olumsuzluğu affederek özgür bırakalım. Özgür bırakalım ki rahat nefes alabilelim, hapis hayatına çevirdiğimiz günlerden çıkalım inanın değecek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum