Reklam
Reklam
Reklam
DETSELİ MEHMET CEVİZ HOCA

DETSELİ MEHMET CEVİZ HOCA

[email protected]

ADIM ADIM KIYAMETE DOĞRU-2

11 Aralık 2023 - 00:00

Büyük alametlerden önce zuhur edecek  küçük alametlere ve büyük alametlere kaldığımız yerden devam ediyoruz. “Aynı davayı güden iki büyük topluluğun birbiriyle savaşması. Adam öldürme olaylarının ve fitnelerin fazla olması.Elli kadına bir erkek düşecek şekilde kadın nüfusunun artması. Müslümanların kıldan ayakkabı giyen, küçük gözlü ve geniş yüzlü insan gruplarıyla savaşması. İnsanların hayatlarından bıkarak ölülere gıpta etmesi. Allah’ın elçisi olduğunu iddia eden otuza yakın yalancı deccalin türemesi. Yeryüzünde Allah veya La ilahe illallah diyen bir kimsenin kalmaması.Gece ile gündüzün birbirine eşit hale gelmesi. depremlerin sıklaşması,Doğuda, batıda ve Arap yarımadasında kara parçalarının batması gibi olaylar çıkmasıyla büyük alametlerin başlamasını ifade etmektedir. (Buhari,Fiten 4-5, 22, 24,  ‘Cihâd’, 95, ‘Nikah, 110) 

  Kıyametin küçük alametleri sonrasında büyük alametler olarak kabul edilen harikulade olaylar ve kozmik değişiklikler devreye girecektir. Kıyametin kopuşu öncesinde gerçekleşeceğine inanılan  harikulade olaylar vuku bulacaktır. Kıyametin büyük alametleri ise rivayetlere göre şöyle ifade edilmektedir.Deccalin ortaya çıkışı. Hz. Mehdi’nin zuhur etmesi. Hz İsa göğe kaldırılmıştır. (Nisa 158)Hz. İsa’nın gökten indirilmesi.Ye’cûc ve Me’cûc’ün ortaya çıkması. Hicaz bölgesinde büyük bir ateşin çıkışı. Gökten insanları bürüyen bir dumanın inmesi. Dâbbetü’l-arzın yerden çıkması. Büyük çapta yer batmaları meydana gelmesi. Ayın ikiye ayrılması. Bir Habeşli’nin Kabe’yi tahrip edip taşlarını sökeceği. Son olarak güneşin batıdan doğması. Diğer bir rivayete göre kıyamete yakın bir zamanda tüm dünyada ayetlerin gökyüzüne çekileceği, evraklardaki yazılmış ayetlerinde  yerinde olmayacağı. Güneşin batıdan doğması ile birlikte tövbelerin dahi kabul edilmeyeceği, bu olayı gördüklerinde iman etmeleri(yeis halinde)  kabul edilmeyeceği ahirete intikal etmesi  gereken tüm hasletlere nokta konulacağı ve ansızın   kıyametin kopacağı ve büyük meleklerden olan İsrafil (a.s) Sur denilen bir ses çıkaran aletle Sur’a üfleyerek ve kıyametin kopacağı kaynaklarda  anlatılmaktadır. İkinci defa Sur’a üflemesiyle insanlar mezarlardan kalkıp ‘teşbihte hata olmasın’ oluk oluk  insanlar mahşer yerinde toplanacaktır. Mizan terazisi kurulacak ve insanlar hesap vermeye başlayacaktır. Peygamberimiz(s.a.v)’ in sahih olan hadisi şeriflerinde kıyametin küçük büyük tüm alâmetler anlatılarak açık bir şekilde  izah edilmektedir. Kur’ân-ı kerimde geçen  kıyamet alametlerinden  Ye’cûc ve Me’cûc’ün gelişinden (Enbiya  suresi 96.ayet), Dabbetü’l-arz’ın çıkışından (Neml suresi 82.ayet) Göğün insanları saracak bir dumanın oluşması, (Duhan suresi 11-12. ayet) ve ayın yarılacağından (Kamer suresi 1. ayet) sûrelerde anlatmaktadır.
 
   Hadislerde belirtildiğine göre kıyametin kopuşu ansızın vuku bulacak, bu sırada alışveriş yapanlar işlerini bitiremeden, yemek yiyenler lokmasını ağzına götüremeden, havuz yaptıran kişi havuzuna giremeden ve devesinin sütünü sağan kimse bunu misafirine ikram edilmeden veya içemeden yapılan tüm planlar yarıda kalarak kıyamet kopacaktır (Buhârî, “Fiten”, 25) Allah akıbetimizi hayreyleye…
Selam ve Dua İle…

YORUMLAR

  • 1 Yorum