medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

TEK

06 Kasım 2023 - 00:00

Papatyalardan başına taç mı seviyor-sevmiyor ile! Yok öyle ve öylesine falında "seviyor" ile yapraklarını koparmaya başla son yaprakta "seviyor" çıkacak, çünkü papatya yapraklarının tümü tek rakamla bitiyor... Bu işin sırrı çözüldü gurban keşke senin sırrını çözmek de bu kadar kolay olsaydı değil mi? Evet, zor ve bu yüzden masal anlatmaya devam sen de inanıyor gibi yapmaya!

Hep düşünüyorum, șimdi nerede ve ne yapıyor sevdiğim? Masalın içinde mi geçiyor? Yok, içimden geçiyorsun ve nasıl geçiyorsan öyle yazıyorum, yani masal anlatmıyorum güzel insan! Anlat masal da olur, dere-tepe düz gitsin ve bir varmış, bir yokmuş desinler ve şehir efsanelerine gark olalım olur mu? Olur olur dediğimi duyar ve serçe parmağın ile dudağını kașıdığını görür gibiyim!

Sana olan sevgimi ifade edemediğim günlerde şiirler yazdım, olmadı mektuplar, daha olmadı roman yazdım, doğru mu? Evet, doğru üstelik baş ucu kitabım yaptım, onlara hiç sarılmadan uykum gelmiyor! İnanayım mı? Hayır, inanır gibi yap, çünkü ne yazarsan yaz inanır gibi yapıyorum ve yüzümdeki temessümün bir sebebi de bu! Seni güldürebiliyorsam ne mutlu bana! Benimle ilgili neye gülebiliyorsan gül ve gülerken güller açar dilhanemde.

Çok masal dinlemişin ve masal masal diyorsun da bu sözlerimi leylekler sana getirmiyor, posta güvercinlerini sakın karıştırma leylekler ile ve onları hiç küstürme, yaynıktırma! Yerini yadırgadı mı bir daha yanından bile geçmezler masal perim!

Yazmaya devam mı tamam mı henüz ucunu kanattım öyle güzel sözler geliyor ki seni düşünerek yazarken ve dönüp diyorum bunları ben mi yazdım! Ben mi yazıyorum veya sen mi yazdırıyorsun? Sakın deme, zaten ben yokken de yazıyordun! Evet, yazıyordum güzel insan lâkin böyle güzel yazamıyordum, çünkü içine senin güzelliğinde karıştı farkında mısın?

YORUMLAR

  • 0 Yorum