medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

SİMİLASYON

11 Aralık 2023 - 00:03

Hayat, herkese bazı durumlarda eşit değil ama inadına eşit olan yerleri var ve gökyüzü herkese mavi! İsteklerin sınırları așıp bumerang etkisinde geri dönüş yaptığı bir çağın içinden geçiyoruz ve son yüz yılın neredeyse ikinci çeyreği!

Öyle böyle değil kesinlikle kesinlik kazanır diyenlerin kazandığı da kesin değil. O halde kazanmak mı elde etmek mi? Her ikiside değil desen arasındaki tonlara bak! Bakınca ne gördün, detaylara saklı olan bir sonraki hamlelere etki edecek mi? Yok yok hiçbir şey göremedin, çünkü yanılsama zamanın simülasyon geçişleri var. Düşün kalabalık bir trafikte ilerliyorsun binlerce arabanın kusursuz ilerleyişi (ufak kazalar istisna) nasıl oluyorda bir faciaya ya da kaosa dönüșmüyor. Bunu izah etmeye başlayınca kaderin dayanılmaz hafifliği ve kolaycılığı giriyor devreye. İster istemez aklın izah edemediğini mistik her ne varsa o tamamlıyor.

Dünya, dünyanın temsil yeteneğini kaybetmiş balık istifi düşünceler ile dolu. Sen bunun ne anlama geldiğini ve seni ne kadar ilgilendirdiğinin neresindesin? Bulunduğum yerdeyim ve nefes alıp veriyorum. Sıradan mı sıradıșı bir varlık mıyım bilmiyorum. O halde tefekkür etkisi bir zaman ve doğruların geçtiği dar bir alan. Farklı zamanlarda aynı konuyla alakalı o yerden kimler geçti ki? Birbirine aşina ruhlar sözü bu yüzden mi ortaya çıktı?

Yeryüzünde yaşananlar ve olup bitenler ile gelecekte bunların tekrarı sanki kayıp zaman ișareti gibi ve hakem bitirdi bitirecek! Bu kadar kısa mı? Evet, kısa ve bir o kadar da güzel.

YORUMLAR

  • 0 Yorum