medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

GEÇİȘLER

24 Ekim 2022 - 00:01

Herkes için geçerli bir neden senin için geçerli değilse hiç ortası yok ya delisin ya da velisin!
Neyse hayırda birleşip bir duada söyleşelim. "Rabbi yessir velâ tüassir Rabbi temmim bil' hâyr" diyoruz. Allah'ım zorlaştırma, kolaylaştır, hayırla tamamla.

Vuslatın hatrına benzer ve benzerinden bir fazlası gözlerin kitap sayfalarında hiç yok? Ne heder ne keder ki kere gün gümbürtülerinden yanına dem deminden iki bardak çay şekersiz.

Geceden sabaha geçişler zifiri ve lacivert çizgili elbise giymiş hâlim sende bir resmiyet kazansa ne yürekler yanık! Sıradışı sözlerin büyülü cümlesi bitmeden gözün gözümden kaçar sevdiğimi bir daha söylesem!

Satır arası yitik mevsimde düşer misin vakitsiz
senli bir metin yazarsam? Buralar bildiğin gibi
rüya çiçeklerinde ne varsa gecesi yok, gündüzü yok uyu mışıl mışıl. Çok geç ağlama ıslattı güz yağmurları düşen yaprakları lâkin esrik düşlerin savurmadığı bizden. Meşk zamanlar ötelerin ötesi hangi vâkit? Kim bilir nerede belki zamanın buz tuttuğu bir yerde kuzey rüzgârlarına kuytu!

Ve her bir şey istediğin ve istemediğin gibi değil desem bir şeylerin ters veya eksik gittiği var. Ne olabilir sorusunu bir kenara bırak, zaman idrak zamanı. Ne kadarını bilmiyorum, yadına düşeni desem yeri var, çünkü fazlalıklar bir türlü yakamızdan düşmüyor.

Sen orada ve ben burada! Her şeyin zamanı gelince güzel. Ne varsa güzel olan, isteme hakkımız da güzelliğin içinde. Güzel veya değil bilmiyorum da çok düşünmek yoruyor lâkin belki güzelliğin zorluğundayız!

YORUMLAR

  • 0 Yorum