medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

BOYKOT

13 Kasım 2023 - 00:01

İnanıyorsan hiçbir çıkarın Müslüman kanından değerli değildir ve hâkiki imanın tescil olduğu günlerdeyiz.

Yok artık hutbelerden öyle hamaset sözler. Şimdiye kadar atıp tutuyordunuz. Bu işler atıp tutmayla olmuyor. Atıp tutuyordunuz önden siz buyurun demiyeceğim, çünkü anlatıklarınızın masal olduğunu biliyorduk. Bu masalara ve sizlere nasıl tahammül ettiysek bizde de sıkıntı var. 

Az önce Filistin haberleri vardı tv'de. Bugün itibariyle 10 bin Müslüman ölmüş! Genellikle kadın, çocuk ve yaşlılar. Bu acılar varken bunların üzerinden geleceğe dair fikir üretmek zulüm gibi geliyor bana lâkin krizi fırsata çevirmenin geciken vâktindeyiz ve hiçbir şey geç değil gönülden yapmak isteyene! 

Boykot boykot boykot!

Nedir boykot? Belli bir hedefe ulaşmak için yaptırımlar. Yani bir kimseyle, bir kuruluşla, bir toplumla veya bir ülkeyle her türlü münasebeti kesme kararı...

Boykotların insan kıyımına engel olmanın yanında bir de yerli mallarına yönelmesine ve ithalat lobilerinin çökmesine faydası olacak lâkin en büyük mallarını boykot etmeden sonuç alınacağını sanmıyorum. Nedir bu büyük malları? En az 70-80 IQ üzerinde olanların bile anlayabileceği vaziyetler. Yine de tekrar etmenin faydası var. Et tekrarı ahsen velavkane yüz seksen diyerek başlıyalım. Manavgat suyunun kesilmesi, üslerin kapatılması, askeri ve sivil pilot eğitimlerinin sona erdirilmesi. Alınan ödüllerin iade edilmesi. Bop ile ilgili bir projenin içinde görev varsa vazgeçildiğinin duyurulması... 

Yaptırımlardan sonra ekonomik ve finans kaynaklı zorluklar olacak hatta zor durumda kalacağız ama yeni çareler çember daraldıkça bulunur. Bir yerden özüne dönmenin tam zamanı ve zamanı yerli yerinde!

YORUMLAR

  • 0 Yorum