Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

BİLMEK

21 Aralık 2023 - 23:18

Her şeyi bilmeden önce bir şeyi bilmek lazım, yani bilmeyi bilmek! Bunu bildiğin vakit her şeyi bilemeyeceğini de bilirsin! Haddini bilmek yeter mi sanmıyorum ve tek başına yeterli mi onu da bilmiyorum! Niye yeterli olup olmadığını hiç bilmiyorum, çünkü haddini bilmeyenlere yerine göre misliyle aynı dilden haddini bildirmek gerekiyor. Kötüyle kötü olma diyeceksin ve diyeceksin ki zaman israfı! Olsun kötülere kötülük yapmak ve onların dilinden anlamak hoşuma gidiyor. Şimdi boş ver bunları. Mücadeleci ama kavgacı değil senin kalemin diyeceksin de bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kısmı da var hayatın. Neyse dokunmaya başlarsa bir şeyler yazarsın! Bütün bu söylediklerine şaşırmadım sevgili yazarım, çünkü hayatın gerçekleri ve tanıdık şey bunlar! Soyutla bunlardan kendini ve her zaman olduğu gibi soyut yazmaya bak ve sonra bize düşünmek kalsın.

O halde ne? Ne o hâlde ne? Soruya soruyla cevap vermeden anla soyut diyorsun ya! Evet, anlıyor gibi yapamadığıma say ve başla o hâlde ne sevgili yazarım? Seni sana nasıl anlatırım ve daha önce anlattıklarımdan özge? Her zamanki gibi değişik bir şey anlatacağını biliyorum ve hoşuma giden yanın tekrara düşmeyișin! "Et tekrarı ahsen velevkane yüz seksen" tabii ki bazı şeyler istisna ve sürekli tekrar gerektiriyor. Mesela ne? Çifte kavruk gözlerin. Tamam onu demiyorum sen de istisna olması çok güzel gözlerimin, işte bu yüzden aynadan kendimi alamıyorum. Başka şeyler duyup ezberimi boz ve vay be diyebileyim!

Rüya gibisin lâkin rüyadaki gibi değilsin! Neden bu çelişki? Hemen alınma devamını dinle önce, çünkü söyleyeceklerim daha önce duymadığın sözler. Biliyorsun rüyalar kısa ve uyandığında bazılarını ancak hatırlayabiliyorsun ve rüyanda görmene gerek yok aslı karşımda dururken dememi bekliyorsun ama değil! Biliyor musun, rüya; uyku halinde görülen bir sahne, bir yanılsama, bir düş bulanıklığı vs. gibi açıklama getirebilirim ama rüya gibisin derken uyutuyor ve derin uykuya bırakıyorsun ellerinle! İşte bu yüzden varlığın yarı ölüm hâlini yaşatıyor. Uyan bitsin bu rüya diyeceğini biliyorum ve biliyorum ki var oldukça bu rüya devam edecek!

YORUMLAR

  • 0 Yorum