Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

AYNI GÖZLER

18 Aralık 2023 - 00:01

O bir şeyi çok istemiş olman ona kavuşmaya yetmiyor ve dahi beraberinde bazı şeylerin olması gerekiyor. Ne olabilir ve daha başka ne olabilir onu da bilmiyorum? Biraz zorlasan zihni gözlere kavuşmak için değişik değişik yol tarifleri geliyor lâkin gözler yine aynı yerinde duruyor ve aynı gözler! 

Șimdi derin uykudasın ve gecenin karanlık yüzü yorgan misali üzerini örtüyor! Belki de yorganın kısa tarafı üzerine geldi ve ayakların dışarıda kaldı. Üşüdüğünü anlamak hiçte zor değil, çünkü o an ifade etme kaybından üşümeye başlıyorsun. Bu nasıl bir hissedip ve bu nasıl bir anlașılma diyeceğini hiç sanmıyorum, evet hiç sanmıyorum sensizliğe sarılıp uyuduğunu!

Uzun kıș geceleri ve esrik zamanın buz tuttuğu yerdeyiz diyorduk değil mi? Evet, öyle diyorduk ve geçit vermeyen yollardan bahsediyorduk! Ya geleceksin ya geleceksin gelişlerine inat kapalı yol dimağımızda yoktu, ta ki yollara düşene kadar. Evet gidemedik bu ikimiz için fedakarca ve anlaşılır durum lâkin daha bir anlaşılır yanı yolunda üşümeyi öğreniyorduk. Ne kadar yeter veya ne kadar yetecek bilmiyoruz. Üçüncü boyuttan yapabildiklerimiz bu kadar ve bununla sınırlı. O halde ne yapabiliriz düşündüğümüz kadar varız tesellisinden başka?

Sen yazıyorsun ve ben yazdıklarını okuyorum desen bir şiir mesafesi kalıyor aramızda, sonra ilk dizeler içine çekiyor diyeceksin? Hadi öyle olsun diyelim ve bașlıyalım yine yazmaya kaldığımız yerden. Başka yaptığımız bir şey yok zaten! Seni senden koparmak demiyorum, seni senden kotarmak diyorum. İkisi arasında ne fark var aynı şeyler diyeceksin de değil işte! Seni elde etmek yerine seni kazanmak desem belki anlayacaksın, belki de hiç anlamayacaksın! Kazandığın zaman kaybetme korkusunu yaşıyorsun ve bu durum bende ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Biliyorsun kayıplar elde etmeyle başlar ve biter. Bende bitmeyen bir sevda masalı olman seni kazanmış olmamdan kaynaklanıyor. Bu kaynak sonsuza kadar taşır mı bilmiyorum? Sence taşır mı diye sorsam vereceğin cevap yaşayıp göreceğiz. Yaşayıp görüyoruz ya da en azından ben görüyorum sen de görüyor musun onu da sana sormalı?

Buraya kadar ve devamında ne olacak bilmiyoruz değil mi? Boş ver ne olacaksa o olacak deyip sevmenin yetersiz zamanlarını üzerimize çekelim, tıpkı uyurken gecenin karanlık yüzünü üzerine çektiğin gibi. Her ne olursa olsun bir o kadar da fazlası olsun üzülme! Sen iyi çek üzerine düşlerimizi açıkta kalan bir yeri hiç olmasın! Zamanın soğuk rüzgarlarının ne zaman, nerede ve nasıl eseceği belli değil. Düşlerinde kayıp yakışıklın olmak ve düşlerimde kayıp güzelim olmanı istemek gibi desek yazarak ancak bu kadar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum