medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

ANLIYORSUN ...

08 Ağustos 2022 - 00:07

Bir dağ evi yalnızlığında patika yoldan vadiye uzanırken boz tepeler ardına teșne bir ucundan baktığında diğer ucundaki kırmızı traktörün görünmediği büyük tarlalara yarım ışık turuncu güneşimiz lâkin gölgesi uzayan düşlere benziyor; sakin bir akış, sessiz ve derinden.

İçi boş sensizliğe yürekten çare arasam ne âlâ! Dolmaz yanından ayrılır umutsuz adımlarım ve bozar içre dalgınlığımı teneke kutuya attığın bir tepik! Sonra sensizliğine dokunur sesleri. İşte o nabzı atmaz kelimelerin ve ölü cümle kurmaya başlarım öznesiz! Bu durumda ne yazabilirim ki boş teneke çok ses çıkarır değil mi? Değil değil sen yaz dolarım sessizliğine diyorsan o başka!

Beni iyi anlıyorsun, bende seni iyi anlıyorum da inan bazen karşılıklı anlaşılmak çok acı veriyor. Dünya ölçülerini kullanarak anladığımız şekli bu ve buna gerçek diyoruz. Gerçeklerden kaçınılmaz diyorlar, desinler; kimin gerçeği gerçek ki, henüz bilinmeyenler konusunda bir arpa boyu yol alınmamıșken?

Kendini anlatmak zor belki, belki de bu yüzden iki ucu açık mektupların ardına sığınıyorum... İyi de, neler neler yazıyordum da kimsesizliğin ruhu bir metinde ete kemiğe bürünüyor? Ne çok zor değil mi, devșirilen mânâ ruhlarını bir hizaya sokmak? Daha başka neler olabilir ki, çok kolay yazıyorsun diyeceğini biliyorum ve biliyorum ki sana yazmadan duramayacağımı da!

Kalemi elime aldığımda sen geliyorsun yadıma ve dökülüyor sırasını bekleyen kelimeler șerha șerha! İki elin belinde, sonra diz kıran hâyâlin ile vahşi bakışların düşüyor. Omuzlarını yoklayan koyu kestane saçlarından ve imasız kalkık kașlarından sıralı toros dağları gibi kirpik uçlarından zirvelere tırmanıyorum. Bu tırmanış bitimsiz ve dudak payında biliyor musun? İşte muhteşem kıvrımları diyorum, masum bir yanak dokunuşuna ve ilk heyecana iștiyak!

Biliyor musun, çatlaktan sızan bunlar ve seni sensiz yaşamak böyle güzelse; seni, seninle yaşamak nasıl güzel kim bilir. Senli aşk barajın kapaklarının açıldığını düşün ve önüne ne kattıysa götürdüğünü! Delice kapılmak diyorum  taşkınlarına ve gözlerim kapalı diyorsam inan!

YORUMLAR

  • 1 Yorum