medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

ACININ TARİFİ YOK

17 Ekim 2022 - 00:08

Herkesin hayat hikayesi ve kimselerin acısıyla yarıșamayacak kadar büyük acısı vardır, çünkü acıları yarıștıramazsınız. Ahh gün geliyor hayatın zalim ve acımasız yüzüyle karşılașıyor insan! Evet, karşılașıyor; kimi erken, kimi geç, kimi derinden, kimi yüzeyden... 

Hiçbir şey dışarıdan görüldüğü gibi güllük gülistanlık değildir... Her kim normal hayatın akışında ne yaşıyor ise mutlaka belli etmediği ya da kimseler ile paylaşamayacağı sıkıntıları vardır. Herkes kendi derdiyle dertlendiği için senin derdin benim derdin yanında dert mi diye dert etmeden gelip geçiyor. Ne zaman ki ateş düştüğü yeri yakar manzarası kendi manzarası oluyor o zaman damdan düşen yanıma gelsini aramaya başlıyor.

Duyguları ile var olan insanın, en istenmeyen ve yaşanması kaçınılmaz acı çekme duygusu. Her ne kadar acı çektiğini ne çok belli etmese de insan onunla yaşamaya alışmak zorunda olduğu içindir.

Cuma günü arkadaşımın annesinin vefat haberini aldım. Haberi görür görmez eyvah dedim, çünkü bu arkadaşın çok özel durumları vardı; trafik kazasından dolayı babası çeyrek asırdan fazla yatağa bağlı ve en az bir kişinin bakımına muhtaç, bir de otuz yaşlarında en az bir kişinin bakımına muhtaç bedensel ve zihinsel engelli erkek kardeşi var. Uzun yıllar arkadaşım ve annesi bunlar ile uğraş veriyordu. Arkadaşım ișleri ve hayatını idame ettirmek için mecbur dışarı çıkıyordu. Annesi ise onlara bakmak için belki de gün yüzü görmemiş! Hiç yanı başlarından ayrılmamış, bu yüzden ruhen, bedenen yorulmuş ve dünya hayatı sona ermiş!

Dün annesinin cenazesi bir gün sonra kalkacak diye duymuştum, kardeşleri şehir dışından erken gelince cenazeyi defnetmișler. Bu yüzden dün katılamadığım için üzülmüştüm ve bugün taziyeye gittim. Arkadaşımın babasına baş sağlığı ve sabır diledikten sonra hayat hikayesini dinledim. Bir taraftan yatağa bağlı kalması, genç yaşta oğlunu kaybetme acısı ve șimdi de kahrımı çok çekti diyen eşini kaybetmesi...

En kolayı insanların insanları kolay yargılaması ve ne yaşıyor ne olup bitiyor dünyasında bilmeden! Arkadaşımın işi bundan sonra daha zor. Annesinin yaptığı hastalarına bakım işleri ve hayatını idame etmek için bir sürü dışarıda bekleyen işleri! Allah sabır versin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum