medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

1.YIL

24 Ağustos 2022 - 00:18

Yazılan zaman ve akmayan düşler! Yazarak düşlerimden ne diyebilirim, eğer diyebilsem ne âlâ ki diyebildiklerimden bir sonrasına yaza yaza afilli cümleler gerek! 

Sen mi diyemiyeceksin Yüksel? Hayatta inanmam! İster inan ister inanma yazılan zamanın akmayan yerinden bahsediyorum. Sahi var mı öyle bir yer? Olmaz mı çek ellerini oradan ve iki yana açarak düşlere koşar adım gel bakalım! Șimdi anladım, umarım anladığımı da sen anladın Yüksel! Okumak ve yazmam bir heves ki ne heves! Her iki yana açılan ellerinde gazaten ve bu köşe yazısını okuyacaksın çayını yudumlarken!

Düșler yerinden sakin sakin geçiyor patika yol misali ile yaynık geniş çayırlara ve geniş alnına doğru ve hiç buselerine iștiyak vişne çürüğü izler dudaklarımdan bırakarak! Buraya kadar tamam lâkin bir şey sormak istiyorum Yüksel! Sor hadi! Ciddi diyorum bunları yazmadan önce ne içtin ya da içmediysen gerçekten ruh sağlığını merak ediyorum, iyi misin ve çok abartı gördüm böylesine pes diyorum pes? Takılma böyle şeylere ruh sağlığım kontrol altında ve bunu senden başka kontrol edecek birini bilmiyorum, sadece yazmayı sevmekten, yazmadığımız vakit sevgimi ifade edemediğim de geliyor böyle sözler habersiz. Sonra söz uçar yazı kalır diyor ve zülfü yâre dokunan sözler dökülüyor kalemin ucundan! İnan merak edilecek bir durum yok, gerçekten iyiyim ve yazdıkça daha iyi olduğumu hissediyorum.

Huzurun huzuruna çıksan ve insan bu kadar yazmak kadar mutlu olmaz! Yeterli miktar yaz ne demek? Bilmiyorum, mevsimler inan kaş ile göz arası ve yaşamak dile kolay coğrafyasına geçișlerden içre gamzelerine yanaklarından süzülür debisi yüksek yazılı ırmaklar. Derya deniz düşler karanlık sularda ve ufuk çizgisine yakın bir yer! İşte, ara sıra uzaklaşıyor içindeki beyaz yelkenli! Kıyıya vurup çekilir mavi suların hırçın dalgaları, dalgalarına elinle bırak meçhule gider miyim? Bilmiyorum yazarak olur mu Yüksel, sende bilmiyorsun! Olur olur. 

İncinme gönül incinme herkes kelamını söyler diyor ya bir türküde, işte bende dolup taşıyorum ve yazarak geçiyorum. Evet aylar, yıllar geçiyor bir de yazılmadan geçmiyor! Buna benzer çok sözler duydum sevgili yazarım dediğini duyar gibiyim de, çok mu iddialı oldu? Evet iddialıyız ve İstasyon Gazatemizin 1. yılını kutluyoruz ve nice yıllara bitimsiz diyerek inşallah iddiamızdan vurulmayız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum