Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

VEFA

20 Eylül 2021 - 01:21

Mevlana, Mesnevi’sinde bir insanın makamına,mevkisine,bilgisine ve hünerlerine aldanma,vefası var mı ona bak diyor,bende bu söz üzre bugüne kadar yaşadıklarımı,okuduklarımı,duyduklarımı,dinlediklerimi ve gördüklerimi bir araya getirip süzgeçten geçirdiğimde,bugün içinde olduğum toplumun vefadan ne kadar uzak olduğunu idrak ettim.
    Kişisel menfaatlerin, insanı değerlerden üstün geldiği, adamlığın insanların cüzdanı ile oturdukları koltukların ve sahip oldukları üç günlük makamların arasında sıkıştığı günümüzde,vefanın da İstanbul’da bir semt adı olarak anılmasından ziyade başka ne olabilirdi ki.
    Hani bir söz vardır ; tarih,tekerrürden ibarettir diye o bakımdan dünü yaşanmamış sayarak,bugünü önemsemeyerek ve yarın ne olacağını düşünmeden yola çıkan insanlar ile yarınlarda olacakları önceden kestirerek tilki kurnazlığı ve bukelamun karakterini harmanlayıp rollerini iyi oynayan ve  her devrin adamı olma çabasına giren güruhlar elbet bir gün amansız bir kuyuya düşecek ve kuyuda heba olacaktır. 
    Ve bu minvalde herkes eylemlerini bir gözden geçirerek önce bir kendi çizgisine bakmalı derim ben.Hani şu kendini çok zeki hissedenler,ileri görüşlü hesap adamları,oturduğu koltuklar sayesınde adamlık taslayan adamcıklar,cüzdanları kabarık burjuva kırıntıları bir gün olur hesap tersine döner,vefayı esirgediğiniz insanların merhametine muhtaç olursunuz.beğenmediniz,alaya aldığınız,burun kıvırdığınız insanlar,yüzüne hoş görünüp arkasından dedikodusunu yaptığınız İnsanlar bir gün elbet size üstünlük sağlar.
Eğer ki birileri onurlu bir mücadele veriyorsa,ve bu mücadelenin de bir mükafatı olacaksa bu mükafat son dakikaya kadar dışardan seyredip finişh noktasında yarışa dahil olanlara verilmemeli. Birde  fi tarihindeki yaşanmışlıkları sürekli dillendirerek hasbelkader ödedikleri bedeller üzerinden ahirete kadar 7 ceddi için diyet beklentisi olan tipler var.Üst perdeden konuşup  küçümsedikleri insanlardan  saygı ve vefa beklemeyi kendilerince kazanmışlık sayıyorlar. Herkes hakkını,haddini ve üzerine düşeni bilmeli bence…
    Kısacası lafta kalan, tek taraflı yaşamaya kalkanı yıkan, ihanet tokadıyla sersemleten ve günümüzde oldukça sık görülen vefasızlık artık son bulmalı.Sezar’ın hakkı Sezara teslim edilmeli yeri geldiğinde yani
SEVGİ, SAYGI ve DOSTLUKLA.

YORUMLAR

  • 0 Yorum