Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

En-gel-li-yiz ! !

13 Eylül 2021 - 11:20

Engelli olmak sadece vücudunun her hangi bir yerinde herhangi bir özür taşımak yani görme engelli,ortapedik engelli,işitme engelli vb gruplara dahil olmak değildir.
Çünkü engelli olmak bana göre bir algı ve idrak meselesidir.
Ülkemizde yapılan istatistiklere göre nüfusumuzun % 12.8 i engelli grubuna dahildir.Fakat şöyle bir sorgulama yaptığımızda acaba bu oran ne kadar fazlalaşır veya azalır buyurun siz karar verin .
Ülkemizde yaşanan  terör olayları hepimizin malumudur.Fakat ne gariptir ki artık şehit haberi aldığımızda toplumsal olarak hiçbir tepki göstermiyoruz,rutin bir olay veya bir trafik kazası gibi algılıyoruz.Çünkü görsel ve yazılı medyanın gündeminde ya evlendirme programları,ya saçma sapan yarışmalar yada magazinsel olaylar var.Onun için biz toplum olarak milli ve manevi değerlerimizi yitirerek mankurtlaştığımız için ENGELLİYİZ !
Ben yanmasam,sen yanmasan,biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa demiş şair mısralarında ama maalesef bizler sen,ben,o gibi tekil sıfatlara indirgemişiz artık yaşantımızı.Hiç bir zaman biz olup karanlıkları aydınlatma derdine düşmemişiz.Ve bu ahvala göre biz birlik ve beraberlik ENGELLİSİYİZ !
Düşman Çanakkale’de üzerimize kat kat üstün silahlarla saldırdığında ‘ben size savaşmayı değil,ölmeyi emrediyorum’’ diyen.1919 da başlattığı İstiklal Savaşı ile yedi düvele meydan okuyarak Anadolu’yu yeniden Türk’e vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık felsefesini ve Laik Cumhuriyeti kuran iradeyi idrak edemediğimiz için ENGELLİYİZ !
İlk emri ‘’OKU’’ olan bir dinin mensubu olmamıza rağmen dinimizi okuyarak değil de sahte şeyhlerin,din bezirganlarının ve istismarcı grupların yaymaya çalıştığı hurafelerden ve batıl inançlardan öğrenmekte israr ettiğimiz için ENGELLİYİZ !
Yani kısacası bizler toplum olarak Musa’nın söylediklerini doğru bulduğumuz halde Firavun bizim karnımızı doyuruyor ama diyen bir toplum olduğumuz,sorgulamaktan çok körü körüne biat ettiğimiz yada nemelazımcı tavırlarla bütün güzelliklerin yok olmasına göz yumduğumuz için ENGELLİYİZ !
Adaletsizliğin,dini istismarın,şiddetin ve haksızlığın engellendiği ENGELSİZ YARINLARA ulaşmak temennisi ile
Sevgi,saygı muhabbetle

YORUMLAR

  • 0 Yorum