Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

YILLAR GEÇTİ

24 Nisan 2023 - 00:05

Akıllı mıyım yoksa deli miyim bilmiyorum lakin adam akıllı sevdim ve mesele tam da buradan başladı! Tamam tamam "öyle olsun'' diyebileceğimiz zorla kabul edişlerin hiç zamanı değil. Var mı ötesi bilmiyorum! Elinde olmadan hiç olmayanı ister bazen insan, imkansızı istemek gibi! 

Gelsen değişir mi avuçladığın yıldızların yeri ve 
kıyametin güneşi doğar mı batıdan? Çok zor! 

Bir bakışın seyrinde ne yıllar geçti ve sormadık hangi vakit? Bu geçmişin tozlu raflarında yerini alan sevdaya fazlası yok gözlerin renginden ve boyadığım toprakları güz yağmurları yıkadıkça, toprak rengi zamanlara kahve tadında bir umut diyordum kırk yıl hatrına bağlanmış avuntu ile! Geri sayımdan önce bir kaç adım sonrası kırılacak sırlı fincan ve telvesi koyu naz ile isteğe bağlı fallarda görmek istediğim zarif görüntün hiç olmayacak değil!

Hoşça kal diyemem ve şimdi veda etmenin sırası mı? Değil değil, çünkü son nefesinden bir önceki nefesine ancak bu avuntu sözler! Ölmedin diyorsun, yaşıyor muyum sence? Evet, yaşıyorsun ve gözlerin içli içli bakıyor! 
Cansuyu etkisi zaman geçti çoktan Yüksel, 
neyi yaşatacaksın ki her şey zamanında gerek!
Demir tavında dövülür ve gecikirsen zamanla teneke olur ve boş teneke tıpkı böyle boş ses çıkarır. Bu yazdıklarım gerçekten boş şeyler mi? Biliyorum inan boş olmadığını, ancak boş görmekten başka çarem mi var? Şimdi niye boş tarafından bakıyorsun bu metne, başka dolu yanları var ve hoşça kal diyemem dedim, bu sana bir doluluk ifade etmedi mi? Hoşça kal diyemediğine bir şey demiyorum, anla sana hiç gelemem diyorum. Hiç değilse bir adım atsan, karınca misali; varamasam da yolunda diyerek!

Hayatın zorluklarını goğüslemeden kolay olanı yanından sıvıșmak vardı değil mi ve sadece vardı. Bu durum hiçte bize göre değildi. O halde yapılacak ne var, hiçbir şey yok çifte kavruk gözlüm! Diyorum ya bazen yetinmek! Ne vakte kadar yetinmek? Bilmiyorum, sonsuza kadar belki! Varlığın yeter diyorum. Sence yeter mi Yüksel? Şimdiye kadar nasıl yettiyse!

YORUMLAR

  • 0 Yorum