Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

ÜZÜLMEK

01 Nisan 2024 - 00:01

Ve burası dünya! Hangi birine üzüleceğine üzülmek... Üzülmeden veya üzülerek yaşamak ve dahi üzüldüğüne üzülmek. Hayatın garip ama en soğuk yüzü ve günün birinde mutlaka karşılaşmak. Yarının sıkıntılarına bugünün üzüntüsünün bir faydası olmayacağı gerçeğini bilmek lâkin insanın doğasında var üzülmek!

Üzüle üzüle insan neyi tamamlıyor ya da neyi tam anlıyor. Evet duygusal varlıklarız iç ve dış etkenlere duyarlıyız. İncitmișlik, incitilmișlik, kaybetmişlik vs. saymakla bitmez üzülmeye bir sebep ararsak!

Üzülmenin ruh ve beden sağlığına nasıl bir etkisi var? Olumsuz bir etkisi olduğu gerçek, bütün hastalıkların temelinde üzülmekten kaynaklı nedenler yatıyor.

Her neyle karşılașırsan karşılaş, karşılaştığın her neyse her an herkesin başına gelebilecek olmasını idrak etmek. Peki bünye kaldırır mı?
Maalesef kimi bünyeler kaldırmıyor, kimi bünyeler kolay kaldırıyor. Bu biraz da dünyanın ne yaşanmayacak kadar kötü ne de yaşanacak kadar iyi olmadığını anlamasıyla alakalı.

Üzülmeye biraz daha zaman diyebildiğimiz zaman ne zaman diyeceğiz ve bu sorunun cevabı yok! Üzülmenin türâbını seyr eylesen sonsuzluk ve zamansızlık! Başla bir yerden düşlere teşne dilhâneden gömülme vâkti ve vâkti saati yerli yerinde! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum