Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

UZAK DÜŞLER

06 Şubat 2023 - 00:01

Ve gün gelir taşınmazlarda taşınır ve yayıldığın geniş çayırlar vakti gelince üzerine yayılır! Yüz yıl önce yoktun binaenaleyh yüz yıl sonra hiç olmayacaksın! O halde nedir dünyalık bitimsiz düşler? Bilmiyorum, istekler sınırsız ve kaynaklar kıt. Düşün o halde! Düşünüyorum o halde varım yeterli mi? Değil değil, daha fazlası var çünkü! Ne olabilir daha fazlası azına kavuşmamıșken? Her an her şey! 

Güncel yaşantınız sizi olmanız gereken bir yere taşır. Nefsinin ders müfredatına uygun ve dahi alman gereken derse kendi hâlinle. iAnlayabildin mi ya da ders alabildin mi? Evet, diyorsan ne âlâ, fakat alamadıysan koca aklın ile vay haline ve sürünmeye devam düşleri, hani tekamül diyoruz ya olgunlaşma sürecinde bütün günahlar ve sevaplar ile! Ya imtihan? Bitmez ve onu bitiremezsin ve dahi sorulan soruların doğru cevapları henüz arpa boyu yol bile değil, işte bu yüzden düşlerimiz hareket halinde ve dur durak bilmiyor!

Sorgulamaya mülhem kozmik bir metne resmettiğim düşlerimin yanına resmin ışıksız ortam gecesine dair yıldızlı göklerin görüntüsünü yerleştirmek bitimsiz uzak düşleri çağırıyor, çünkü içindeki evren ile birebir eşleşen dışımızdaki evren var. Sen yok olunca her şey yok olmuyor, sen varsan her şey var, çünkü varlığınla muhatap olmuş yaratan ve yaratılanlardan bir tanesi de sen, yani biriciksin! O hâlde insan ile insansı varlık biçimi nedir? Adem olmak mı Halife olmak mı?

Düşünüp yazarak anlaşılır mı bilmiyorum da, yazmak beş benzemezi bir araya getirip devam etmek! O hâlde toparlan düşlerimizde kalıyor ve devam diyoruz! Niye mi? Niyesi mi var aklından geçen ne varsa ve dahi fark ettiğin başkasının aklından geçen ile de devam vesselam!

YORUMLAR

  • 0 Yorum