medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

UYU !

25 Nisan 2022 - 00:21

Nedir huzur? Göreceli ve herkese göre değişir sözleri ilk aklına gelecek lâkin huzur tekdir. Huzurun huzuruna çıkanlar bunu çok iyi bilir. Bir yerde aksama varsa gün gelir seni de bulur. Niye empati yapmıyorsun bir de huzur vadedenleri anlamaya çalış sevgili yazarım. İnan empati yeteneğimi kaybettim, de ki niye? Öyle yavşaklar var ki onların yerine kendimi koymayı bırak yanından bile geçmem! Gelecek kaygısı taşımayan ve karamsarlığı sevmeyen biri olarak geriliyorsam durum sandığımdan da ciddi! Hep eleştiri! Evet, haklısın eleştirmek dünyanın en kolay işi lâkin insanın isyanı gücü ile sınırlı ve yapabileceğinin en iyisi duygularını ifade etmek. 

Hattabın oğlu Hz.Ömer adaletli bir hükümdardı, Beytülmal'ı Müslümanlar arasında en iyi şekilde bölüştürmüştür. Kendisi çok fakirdi, aylık geliri sadece 16–20 dirhemdi. Günümüzde șükretmeyi tavsiye edenler, eder mi şükretirmek yerine bölüșmeye dair sermayesinden feragat?
Zor ve dahi kendi sermayesini koruma kalkanı olduğunu çok iyi bilirler. O vakit asr-ı saadetin izleri neden yok! 1500 yıl öncesi var olan hakkaniyet maalesef Müslüman ülkelerde değil de neden ecnebi ülkelerinde var? Asım'ın nesli neden devam etmedi? Evet, muhteşem bir dinimiz var ve bu inanca sahip olmanın yeterli olduğu üzre ahlakı mı ıskaladık? Senin dinin ve imanın Allah ile aranda ve bana ahlakın gerek desek bu iş kökten çözümlenecek değil mi? Ne yani desek fincancı katırlarını mı ürkütür? Evet, tam olarak öyle!

Șimdi gücün yetmiyor ise kötülüğe karşı tam uyuma zamanı ve Ashaf-ı Kehf uykusundan! Yedi düvele, yedi uyur. Tek başına uyu ve uyandığında bak geçmiş kaç asır! Sen de üç asır, ben diyeyim yetmez beş asır! Uyudun ve uyandın ne değişecek, yine şiir yazacaksın şair! 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum