Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

TANIMSIZ

01 Mayıs 2023 - 00:01

Tabii ki "Her şeye rağmen" iddialı bir söz ve çekil sen şöyle bir kenara hallederim tavrına tamam desen ardı arkası kesilmez "Çünkülerin" lâkin bulașıcı o yapısı bozuk söz kıranları  sonraki cümleyi tetikler ve bu da bir sonrakini, tıpkı vampirin ısırdığının da vampir olması gibi! 

Simetrik zamanın çerçevesi bir milimden fazla kayar, çünkü ördüğümüz duvarlar eğri! ( . ) Anladı mı? Noktayı paranteze aldım, ne zaman ve nerede nokta koyacağımı biliyor. İşte bu yüzden diyorum bana göre değil hiç pes etmek, üstelik savaşmaya değer yanları var.

Derinden alıp yüzey dalgalarına bırakıyorsun ve köpürdükçe köprüyor. Anlamak ne mümkün! Başka bir mümkünatı ne varsa söyle her mümkünatına. Yok diyemem, kıyıya vurana bak ve sudan çıkmış balık gibi zıplayanlar senden! Suların çok derin ve her türlü girdabın var. Kıyıda bekleyeyim ve kıyıya vuranlar yeter!

Biliyor musun, hep kolay yanına kaçıyorsun ve armut piş ağzıma düşü oynuyorsun. Bak hele bir beyaz yelkenli ufuk çizgisinde kaybolmak üzere ve kül rengi akşamların rengi bu gecenin alaca karanlığına karışacak! İşte diyorum karışmadan bırak kendini dalgalara ve bir bak dalgaların ötesinde ne olup bitiyor? Zamanın sörflerinden çok uzaktayım ve senin gibi doğuştan yüzme bilmiyorum. Neyi biliyorsun ki sadece güven benim bildiğimi bil diyorum, fazlası yok!

Bitimsiz düşlerimde tanımsız mekanlardayım kristal ve saydam olanını istiyorum. İyi de çok beklersin elimde olan bu ve kaynaklarım kısıtlı.
Kaynaklar mı kısıtlı acaba ben mi sana kısıtlıyım? Bir düşün kendine yasaklı düşlerin içinden geldiğini ve biteviye mahkum düşler yaşadığını! Ve diyorum ki zaman aşifte düşler değil! Ne yapabilirim ötesini söyle bu sözlerin beni yerimden oynatıyor lâkin uçurmuyor.

Seni hiç tanımasam cennetten kaçmış kanatsız melek diyeceğim. Yok demiyeceğim, çünkü insanları meleklerden üstün yarattım diyor Rabbimiz. Sen, gözümde çok iyi bir insansın, seninle ilgili düşüncelerimi hep söyledim, hatta kısıtlayrak söyledim kalanlar satır arası yitik sevdalar! 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum