Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

SEÇİM

20 Mart 2023 - 00:01

Biliyorum seçmek bir anda olup bitiyor ve bir anda farkına varıyorsun. Şimdiye kadar seçilenleri değil, seçilecek olanları ve seçimle ilgili olacakları konuşalım mı? Başla bir yerden diyorsun ve diyorsun ki seçtikçe kendine geliyorsun lâkin gerçekten öyle mi bilmiyorum! 

Bir dağ evi yalnızlığına alışıyor düşler. Siyaset, karanlıkta kaybolan mum ışığı ve her ne kadar aydınlığa taşır bilmiyorum lâkin karanlıkta yıldızlar çok güzel görünüyor. Bu duruma romantizim tesellisi mi yoksa insan zorluğun üstesinden gelen bir varlık mı desem, inadına havada seçim kokusu var. Yazmak için sebebine bir sebep ısmarlamadan gelen her ne kadar hiç söylenmeyen siyasi sözleri yakalasan sözleri tarif edecek gücün yok ve  zorluğun da burda bașlıyor. O halde başlasın değil mi?

Tekerlek tümseğe çıkmış çıkan rüzgar kaderini tayin edecek ve yüzde elli biri alırsan şansın var. Ya önceki yerine geri gideceksin ya da varmak istediği yere yuvarlanacaksın! Olsun biz seyr eylemeye alıştık hangi yönden eserse essin gözlerimiz biraz daha zaman diyecek!

Hangi zaman? Bitmiyor bir türlü zaman çeşitleri ahir zaman mı şimdiki zaman mı? Yoksa yok mu sayalım? Hayır diyorsan eğer bir adım senden, iki adım benden deyip asıl mevzuya gelelim. Ne zaman mevzu desem mevzu derin deyip etrafında dolaşıyorum ve istediğimi isteğim gibi anlatamıyorum, zaten anlatsam basit bunlar diyeceksin! Ne dersen de karanlıkta kaybolan mum ıșığı düşleri demiştim ya işte hâyâli diz kırmış ve biraz daha zaman diyor!

Buraya kadar hiçbir şey anlamayacaksın asıl mevzuya gelmeden! Gelmek kolay değil nasıl ve ne anlatmak istediğime yoğunlaş! Bazı sözler tek başına yeterli olmuyor ve siyasetten gelecek enerjiye ihtiyaç var, çünkü seçim mânânın ete kemiğe bürünmesiyle ruhunun en güzel yerlerine denk düşüyor. Şimdi anladık mı anlamadık mı bilemiyeceğim lâkin anlıyor gibi yapsak bile bir umut oluyor! Olsun mu olmasın mı hiç umuruna umur değil ve ancak umarsız gününde vicdan yaparsan ne âlâ!

Seçim kokusu demiştim ya iç sesim, daha öne çekildi ve seçilmesini istediğim duygularımı yazdım. Yazmak ve biteviye yazmak yükü üzerinden belki atacak biliyorum. Yaz diyorsun ya nereye kadar? Evet, istediğini seçene kadar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum