Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

ÖTELER

03 Temmuz 2023 - 00:02

Meçhul zaman, ne zaman sorusunu sorduğunda zamansızlığı işaret ediyor. Evet, zamansız bir karşılașmanın beraberinde olacak her neyse ne'sinin acaba ne kısmına ne kadar neyleyelim? Neylerse güzel eğler Mevla'm deyip hiç değilse yazmaya devam edelim olur mu? 

Geçen esrik zaman sıyrıkları avuçlarına en azılı yerinden düşecek lâkin bıraksan dağılacak ve bırakmasan sızlayan parmaklarından karışacak tırnak izleri düş izlerine ki yüzüne haritadan yer beğen günleri gelecek ve bir şiir daha düşecek! 

rüzgârlar her yönden tanımsız 
kim bilir nerede ışıksız ortam yıldızları
geceler biraz daha zifiri

gidiyor avuçlarından umarsız 
uçuk zamanın peşine düşmeye gör
ay'ın dolunay halleri kayıp

gel sen gitme 
ötelerin ötelere ötelediği öteler ötesi ötelerde 
oradan bakanlara berinin berisi burası 

şimdi kayıp zaman sarmalı
vur sondajı geçmişe
hiç derin değil

ne yaşadın
bir ömrün bir cümleye sığar ne yaşadın 
ha gayret yarınlarına aradığın bir umut kapısı

bitimsiz kurma vakitleri biçare 
boş ver ekseninden çıktı bir kere düşler 
geri sayımdasın boşalt içindeki ağuları 

Bu șiirden gün almış vakitteyiz ve kalbin aynası sır buğulu ve silsen kereler yap ellerine bulaşır parmak izlerine ram aşktan mühürsüz kalbin. Neyine bu sevda? Sevdasına yüz üstü sürünüş dikenli tel geçişleri ile sığmaz bedeni geçmeye uğraşıp dönsen geriye, inan inadına karşımda hâyâli. Üzerine üzerine yürü bir adım senden, bir adım benden! Uzat ellerini kavuşmaz kaşla göz arası ve sığmaz bakışları. Nasıl ki düştün bu derde vardır elbet birkaç dermanı nasıl ki kılcal damarlarına kan yürür ve bir daha gücün kendine gelir. 

Her ben, ben değildi benliğimde ve benliğinden benlere süzülürken. Peki neydi son gecenin gri rengine çalan lacivert? Bilmiyorum turkuaz düşlerden aşırdığı fırça darbeleri sanki! Kaç düş boyaları karıştırdı maviden yeşile bahar ve yaz gelmeden sararmaya başladı otlar? O hâlde 
şuraya da beni özleyen şairin çizelim resmini desen soyutlanır mı seni anlatan resim? Anı resmetmek nedir derin sözler tuvaline? Bilmem, hadi bakalım çizmeye gör severek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum