Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

ON BEŞ MAYIS

15 Mayıs 2023 - 00:01

Belki farkındasın belki de değilsin mahşeri bir karanlık bu! Kıyamet mi koptu? Yok, yaklaştı yoksun çünkü! Bazen aşk da gider gibi görünür de gitmez ve zamanın kendisi aşk diyordu şair! Şairin dediğine benziyor mu bilmiyorum lâkin uzun yola gidişti vuslata varmak ve sona varmadan yarıda buluşmak! Șimdi mi buluşanların buluştuğu yere gittim hiç yoktun, hadi söyle uzaklaşmak var mıydı? Evet, daha çok yarınlarda aramak için!

Düzenli geçmişin var ve hayatın kırılma yanını hiç düşünemiyorsun. Toz pembe giderken her şey bizi çeken karanlığın içinde hiçbir şey olduğunu geç anlıyorsun! Hepsi bu kadar değil tabii ki titrek düşüşün var yorgun şiirlere! Gücünü yitirmiş kelimeler birkaç ifadenin gücünden ortaya çıktı ve estetik duygularımıza takıldı! Göze hoş olmayanın zihinlere işlemesi zordur! Düşüncelerimizin anlatım kaygılarını giderecek üslubu yakalamak için sonsuzluk duvarına yazılacak sanat değeri taşıyan sözlere ihtiyaç var. İyi güzel lâkin dar vakte nasıl sığacak bu kadar keşkeler; bir, iki, üç değil onlarca var. Söyle onlarca ne var? Ne mi var? En başta sustu sensizliğin sesi ve bıraktı rüzgâr ile yerini kokuna.

Aylardan mayıs ve ayın on beşi birazdan yağmur yağar. Yağmurun ne ilgisi var, bir bağ kurmaya çalıştım ama kuramadım? Nasıl kuramazsın şairin dediği gibi; "ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağıyordu" O şiiri değil senin yazdığın şiir diyorum; "sen ağladın mı/yerdeki yaprak ıslak/savurmuyor rüzgâr/mevsim sonbahar." Ne fark eder ki ikisinde de yağmur var. Benim için özel şiirdi ve bu yüzden çok fark ediyor! Evet, haklısın senin gibi özel ve önemli günleri pek önemsemiyorum ve onun gibi aklına kazınacak özel ve önemli günleri bir daha sana nasıl yaşatırım ona bakıyorum. Ben yaşatırım, sen aklında tutarsın diyorsun öyle mi? Haah, ukala diyeceğini bile bile evet! Ne diyeceğimi  çok iyi biliyorsun ve kızacağımı bile bile söylüyorsun!

Neyse ne artık bu kadar hayalinle konuştuğum yeter diyorum çifte kavruk gözlüm ve güzel söze dair ne denirse ondan diyerek sözlere son veriyorum iç sesim ile. Bir dahaki iç sesim ile buluşmak üzere.

YORUMLAR

  • 0 Yorum