Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

OKUYORSUN

16 Ocak 2023 - 00:04

Değil mi sen geçiyorsun ve o da geçiyor rüyadan lâkin durup düşünsen düşünebildiklerinden bir fazlası yok!

Nasıl ki bir hâlden söze dokunduğun vakit kelimeler sıralanır çelimsiz cümlelerde sen yaz, ben okurum nasıl ki diyorsun ve okuyorsun. Okuyorsun da dokunuyor mu bilmiyorum lâkin biliyorsun ve bildiğimi de biliyorsun. Bilsen ne bu bir rüya ve uyandığın vakit bitecek! Hiç uyanmasam biter mi bu rüya? Bilmiyorum, hiç uyanmadığım olmadı. Bil ki uyanmadın o vakit öldüğünü anlarım. Hiç sırası değil ikimizin daha yapacağı çok işler var ve erkene aldıklarımıza bile geç kaldık.

Geç olsa da hayatın ucundan kıyısından yakaladık birbirimizi. Bize rol biçilen geleceğin fragmanı mı yoksa yaşadıklarımızın özeti mi? Hangisi olursa olsun birbirimizle yakından bir ilgisi var ve bu duruma ilgisiz kalamam. Rüya olabilir, hayatın kendisi ya rüya ya da yanılsıma! Başlıyor, devam ediyor ve bitiyor. Bitmeyen ne var bilmiyorum da her bitiş başka oluşumun başlangıcı desek fantastik düşünmüș olmayız değil mi? 

Tutsan bile göğüs kafesini, bazen uzağa düşer  yüreğin. Güne dokunacak bir söz bulamazsın ve duymak istemediklerini duyarsın, işte öyle bir hoyrat zaman! Her ne olursa olsun bir şeylere ve geleceğe dair zaman ayırmak var ve bir yerden başlamak! Evet, sadece mücadeleye yer var bu hayatta ve gerisi senden geriye kalanlar... Sil baştan alsan yarım kalan hikayemizi ve yeniden yazmaya başlasan değişen hiçbir şey olmayacak ve yine aynı yerde kalacak! 

Geçişler zaman zaman terk edilmeyen yerden ve ölümüne savunmak! 

Terk edilmiş yerleri kazandım sanma, bazen saldırmak için geri çekilmeler vardır... Aslında kazanacağın ve yatacağın yerleri beğenmek istiyorsan çok yorulacaksın! Ve yorulduğun zaman bile koşmak, nefesin kesilene kadar biteviye ve olumsuz yanlar ile yüzleşmek! Sevimli yanından tutmaya çalış hayatı, tuttukça kopacak ve koptukça kalacak sevimsiz yanı! Alışamazsın öylesine işte. Kimin ne dediğinin pek önemi yok!

Kimde ne kadar varsın ve var olduğun şeylere ne kadar aitsin? Her şey aitlik duygusunda! 
Vazgeçemediklerin ait oldukların ve hiç vazgeçemezsin! Bazen, hiç kimse vazgeçilmez demek iddialı bir söz değil, ancak zorunlu vazgeçișler vardır. Gerçekten gerçek olduğun bir vakit gerçekleşecek hasretine vurgun vuslatın!

Yazılanlar gibi gerçek olsa keşke hayatın pratiği ve söylenenler söylendiği gibi kalmasa! İyimser olmak ne zamana kadar. Rüyalar karşılık bulup anlam kazanamadığı zamanlarda bile iyimser olabilmek!

YORUMLAR

  • 0 Yorum