Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

NEREDE

31 Temmuz 2023 - 00:01

Beni anlamalarının senin anlaşılmanın yanında derecesi nedir? Aynı nedenler farklı koşullarda farklı sonuçlar ortaya çıkarmış olsa bile nedenlerin nedeni hiç değişmiyor, çünkü nedensiz ne varsa ölüdür. O halde "neden ben?" diyebilirsin ve diyebilirsin ki kelebek etkisi bir zaman ve ötesi berisi yok! Evet, gerçekten olması gerekmiyor deyip sıyrılmak çok kolay lâkin o halde niye söyledi acaba? "Gelde sıyır beyazdan beyazı" Böyle olacağı en başından belliydi ama biz başında yoktuk ve gıyabımızda olup bitiyordu ve buna kader diyorduk, yani alın yazısı! Sensizlik duvarıma yazılmış alın yazımsın ve çektiğin bir tuğla ile göçecek, zaten göçük altı düşlerden kalma gelecek günlerimiz lâkin yaşarsak göreceğiz.

Bağışık zamanın geri dönüşü yok en başında ne kazandıysan durușun ve varlığından! İşte bunlar yoksa isyanlar kalıyor ve vazgeçilmez sakin eller sarıyor savrulmuş dengeleri ve ayakta tutuyor bir umut! Bir umutsuz rüzgârla değil bilmeden kırdığın dallar tırmalar geceyi ve böler uykuları ahşap zaman! Zamana bırakıp gitmeler dinmez ve fırtınalı bir kavga bașlar yokluğunla. Yıkmaz götürdüklerin eksik bıraktığın ne varsa yakar. Hiçbir şeyin hiçliğinde her şeye inat ruhunun güzel yerleri yitik ve dokunsan ne diyebilirim ki uzaktan ve dahi uzak yarınlardan!

Sen neredesin, ben neredeyim demenin vakti saati yerli yerinde lâkin ne unutabilirim seni ne de sana yazmaktan vazgeçebilirim. Kayda ve kayba değer kayıpların var kimsesizliğin kimsesinde ve benim de var. Öylesine geçip giden zamanın bir başka yerinde yazdıklarımın bir başınalığı bozgun yemiş orduların yenik sözleri gibi boynu bükük olsa bile doğrulduğun ilk yerde yazılıyor. Neyi eksik yazdın veya başka yazacağın ne varsa senli metne düşüyor ve geç hatırladığımı başka güne bırakıyorum. Tabii ki unutulanlar oluyor, nazikçe hatırlattığın vakit onları yazmaya çalışırım. Yazarak ne yapmaya çalışıyorsun diyebilirsin lâkin ne yapmaya çalıştığımı biliyorsun ve her dem söylediğim gibi sana yazmayı seviyorum. Seni sevmekten sana olan sevgimi ifade edemediğim zamanları daha önceleri yazmıştım. Başka ne diyebilirim çifte kavruk gözlerin sanki bu aralar üzerime üzerime geliyor gibi bir his ve bu yüzden gözlerin nerede demiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum