Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

MÜKEMMEL

25 Mart 2024 - 00:01

Olabileceklerin en iyisi ne mi? Olabileceklerin en iyisinin gerçekleșmesi! Sende çok istiyorsun diyebilirsin hatta olabileceklerin en iyinsini! Başka ne diyebilirim ki kötünün iyisine alıştırıldık hep ölümü görünce sıtmaya razı olduk ve olana razı ile şükür etmemiz vardı... Bu sefer mi hiç öyle olmayacak ve iyinin iyisini isteyeceğim. İste istemesine de var mı acaba? Olmaz mı mükemmele ulaşmak için yapmacık mükemmel tavırlar sergilemeye çalışmadın mı kâfi. Aradığın her neyse mükemmel mi yoksa yüklemiş olduğun anlamlarda mı mevcut? Evet mükemmel anlayışa göre değişir, yani göreceli diyorsun? Öyle diyorum da mükemmelin bile bir standardı var. Buna kim karar verecek? Otorite. Mükemmel oterite mi demek istedin? Evet. Var mı? Vardır da bana hiç denk gelmedi.

Boş ver mükemmeli aramayı. Mükemmel sandığımız güneş bile günün birinde sönecek! Bırak akışa kendini ve akıntıya kürek çekmekten de vazgeç. Bak sen olmayan ve hiç olmayacak mükemmeli arıyormuş! Yürü git var oluşunun mükemmel olduğunun farkına var önce! Vardım ne olacak. Bak şimdi mükemmel olmaya başladın, oldun demiyorum. Mükemmeli mükemmel anlatacak değilim gün kendi ağırlığını taşıyor ve yarından sonra cumartesi! Düşünce yadıma kırılır mükemmel kristal düşlerin ışığı ve ışığında yüzünden kalma mükemmel bir gün. Tabii ki bir gün veya on gün kelebek misali yaşamak lâkin neleri tetiklemez ki etkisi! Mesela müşkülpesentini!

Yok geçen hanı bu dünya ki mükemmelsin ve biliyorum ki hem mükemmelsin hem yoksun!
Zamanın ruhunu okşadığı yerde zaman değişir lâkin sen mükemmel sevdim sanarsın, sanma! Daha mükemmeli var bitimsiz. Eminim ki emin olmadığım bir uzak yakınlık ruhunun en mükemmel yerleri. Gitmek bir gece yarısı belki de günün ilk ışıklarında! Kaç yıllık zamandan geldin söyle, değil mi sen geçiyorsun bir de senden geriye kalanlar? Mükemmel ötesi ne söyleyebilirim ki “yok daha neler!” şaşkınlığına teşne, çabuk geç ve geçerken bir yenisine de şaşırma! Ayrı műkemmel dünyalar mı? Evet, hiçbir şeyin hiçliğinde her şeyin bir fazlası ve biriciksin! Ah değil mi bırakman gereken kadar bırakıyorsun câna mâșuk pâye zârını lâkin kader her gün tazeleniyor mükemmele doğru. Gözlerime ne çok baktın görebildin mi aynadaki mükemmel yansımasını? Sen görmesen ne her şey aslına göre yansıyor. Yüzünde fazladan gülen bir yüz var senin ve ben hep o yüzünde duruyorum! Evet sadece sevmenin değil senin tarafından mükemmel sevilmenin ayrıcalığını yaşıyorum. Mükemmel düşün ve mükemmel sev öyle mi? Evet neyin niçin olduğunu hiç bilmiyorum sen de bilmiyorsun, bihanealeyh kimseler bilmiyor! Hangi rüyadan uyandın bilmiyorum ama senli bir rüyadan uyandığımı biliyorum ve sabah uykusundan beş dakika daha isterken. Şimdi bırakalım boş sitemleri. Doğru zaman ile doğru mekan beklediğimiz falan yok ve dahi geç kalmıșlığımızda!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum