Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

KURTULUŞ DİMAĞIMIZDA

15 Nisan 2024 - 00:02

Dünyaya gelme isteğin var mı yok mu sorusunu neden bana sormadılar? Bu sığınma acizliğine diyorum ki hemen gitme şansın var, öl o vakit. Yok ölemem dünyalıyım! "Olayımda dünyada nal ile mıhın arasında olayım" sözü boșuna söylenmemiş ya da Orhan Veli'nin şiiri, "Bakakalırım giden geminin ardından / Atamam kendimi / Dünya güzel!" Evet evet tebdili mekanlarda ferahlık var diye  geçiyorduk zamanın buz tutan yerinden lâkin hiç bırakacak gibi değildi bozkırlar!

“Çok şey bilmene gerek yok, az şey bilme yeter!” 

Esas görünen köy klavuz ister, aldanma sakın seni oraya çekecek yolların görünen aşılabilir mesafesine! O yoldan geçenlere sormalı neyin ne olduğunu ve ne olabileceğini! Tuzu kuru ve ballı olanlardan münezzeh diyelim, çünkü onlar mücadele etmesin diye yaratılmış sanki, fani dünyaya direnebildiğin kadar hayata tutunursun ve birkaç savaş sanatını bilmenden geçer! Dünyanın red etme gibi bir özelliği var, seslendiğin vakit sesi bile iade ediyor. Dayanma enerjisi biteni yutuyor. Belki de dünyalık olmadığımız için bu zorluklar kim bilir! 

Habil ve Kabil kardeşlerden bu yana iyilikler ve kötülükler sırlanmıș sanki. Bu yüzden neyin ne olduğu ta ki ortaya çıkana kadar anlașılmıyor!
Sonuçlarından yola çıkarak nedenlerine doğru gitmeye çalışıyorsun, lâkin tekrar edenler için ancak tecrübe olabilir. Hiç bu duruma gelmeden sonuçlara tesir edecek nedenlerinin bilinmesi çok farklı bir şey! Onu bilmek baya bir marifet ya da seçilmiş ruhların iși!

Nereden bilebilirdim? Çok basit, samimi olacaksın samimi! Her tarafa yol çalışması var gibi işaret levhası mı konsun illa! En iyi akıllık samimiyettir... Her yapmacık davranış garip bir sonun başlangıcıdır! 

Hiç farkında olmadan farkına varanlar sudan çıkmış balığa benzer ve hayatın normal akıșı bu acı tesadüfleri çok sever. Kurtuluş dimağımızda doyumluk değil, tadımlık. 'Ben dememişmiydim' haklılığında hiçbir önemi yok artık, geldiği suya kendini atabilenler varsa ne âlâ... Hoș șimdiye kadar hiç kurtulanları görmedim. Kendi kazdığı kuyuya düşüp, kendini Yusuf sananlar ile dolu bu mezarlıklar! 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum