Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

KIYILAR

19 Aralık 2022 - 00:01

Ve ölçüsüz ölçü! Göz kararı, el yordamı desem ustası kim diyeceksin ve diyeceksin ki özelikle özel bir uğraş sonrası! Sonrasında ne var? Hiç!
Düş kıyısına yaklaşmıș mı oluyur, yani sınırların bittiği yer ve öte geçișlere kapalı. Kapalı mı yoksa bir başkasına yasaklı mı? Ona karar verecek olan benim ve dahi ben istemeden ne düş kıyısı var ne de düşten öteye savruluşlar!

Sırf zor görünmek için zor tavırlar mı takınıyor ve zorluğuna sığdırmış olduğun isteklerin mi var. Her ikisi de değil ve kendimle savaş hâlini yaşıyorum. Kendim kaybedip ve kendim kazanırsam sonuçları seni yakından ilgi alanıma çekecek, sonra söyleyeceğim gereken her neyse! Her neyse ne artık karışımlar var ve ne kadar bunu anladık, sahi anladık mı bilmiyor ve susuyorum. Nereye kadar susmak? Kutsal ve yüreğinden kutsanmış sözleri duyana dek! Kritik eşik așılmış durumda ve sana karşı boş değilim lâkin bütünlüğü yakalamadan sana gelmek istemiyorum. Öyle gel! Gelemem, çünkü bir eksik bile çok şeyleri yok edecek durumda ve bu durumda beni anlamanı ne çok istiyorum... 

Ve sırnașık zaman! Biz aslında arandıklarımızı arıyoruz. Aranmak bulaşmak anlamında mı yoksa birilerinin aramasını mı arıyoruz, biraz açar mısın? Bulaşmak anlamında ve değer verdiğine bulaşır, yani aranır durur. Yok öyle bir şey desen ne yok olan yok! Yok diye bir şey yok ve bunu anlaman için yok olmadığını bilmen yetecek, bihanealeyh sen varsan her şey var ve varlığın güven ve huzur veriyor.

Farkında mısın değil misin bir önemi yok lâkin bizim dışımızda gelişiyor ve biz bunun farkına neden sonra varıyoruz. İşte bu yüzden hiçbir çabam yok demem bu yüzden ve bu yüzden kendi doğallığında. Ismarlama olan bir şeyin zoraki bir istek olduğunu biliyorum ve sende biliyorsun lâkin bilmek yetmiyor birebir yaşamak gerek! Ne kadarını yaşıyoruz bunu bilmek zor ve dünya ölçüleri yetersiz. O halde soyut bir derinlik diyorum, seni senden çekecek!

Sular derin ve tehlikeli! Olsun yüzme biliyorsun, sadece suda mı hayır! Her alanda yüzmeyi biliyorsun, bana ulaşman da bu yüzden. Bak sen bana fırsat verme paçandan asılır çekerim derin sulara! Oo, o da bir şey mi zaten istediğim bu!

YORUMLAR

  • 0 Yorum