medyumen iyi bahis siteleri
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

İÇTEN

17 Nisan 2023 - 00:08

Dertleneyim derdine ve dert mi derdin derdimin yanında demeden! Boş ver dert insan ve insan kalmaya çalışanlar için. O halde derde derman ne var? Ne varsa o var, üzülme ve hiç darlanma, çünkü sen varsan her şey var. Büyük mükafatın karşılığı dertler ve dayanılması zor bir bedel! Hiç bedel ödemeden hiç mükafat yok mu șunun şurasında sayılı bir nefes ömrümüz ve ne sığacak? Neler sığmıyor ki çok kısa sandığın bu hayata! Mesela? Herkesin saatlerce konuştuğu bir konuyu, tek cümlede bitiyor ve bir yeni konuda buluyorsun kendini, sonra sonsuz yürüyüş devam ediyor, ister göz kapakların hiç açılmasın hayata. Hep öyle mi oldu? Evet evet desem öyle olup olmadığını anlaman için belli bir zaman geçmesi gerek ve anladığını anlamaları içinde! Biliyorsun mânâlar derinden gelir ve yüzey dalgalarına bırakır, sonra kıyıya vuranlar senden! Ya vurmayanlar? Başka bir turda ve hepsini kaldırmayacağını bildiğin için!

Bir düş kırığı yanına başına konar ve uçar uzatsan elini. Aşk şarkısı kanatlarında
ve çırptıkça sözleri hüzünlü bir tanıdık. Tınısı eskimeyen içre hatıraya dem demler. Belli o da uçacak sonsuz düş mekanlara! Yok öyle peşine takılmak, çünkü kanatların yok. Kolay bırak gitsin demek. Kolay mı unut gitsin demek? İnan değil, degil mi zor hecenin içinden geçmeden! Hemen de diyeceksin; tek hece, üç harf! Desen, dile kolay biliyor musun? Nereden bileceksin aşk, büyülü sözlere değil ne çok sevmesini bilen yüreğe konar.

O sensiz kere sen düştü, o içten çağırdığım yıldırımlardan, o içten ne bekleriz ki bir bahar daha bitiyor, o çok geç desem düşler birkaç yağmur sonrası? Çünkü çağrılar mevsimlik, 
çünkü çağırmaz seni bahardan başkası, çünkü başkasına gelmezsin! Biliyor musun mitolojide kanatlı atlar vardı, fazla geçmişine gidemedim, rüyama geldi ve beyaz at süretin șahlanırken arka ayakların üzerinde! Bir gün geleceksin kanatlı kanatsız, kuşların bile hiç haberi olmayacak gelişinden, kayalıklardan havalanan çift kartal misali. Hiçbiri değil desen, hiçbirinde bir hiçlik var. Değişmez bu sende huy “bir hiçim ben” derken çıkıp gelirsin! Bir ayağın topuğuna basıp etrafında bir tur ile bekleyene kucaklar dolusu mu koşacaksın yoksa olduğun yere yığılıp mı kalacaksın?

YORUMLAR

  • 0 Yorum