Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

HAYRET

26 Haziran 2023 - 00:00

Gözler suç üstü yakalanmıș mahçup mahçup bakıyorken diyordum ne ince detay öyle! Evet 
istemesen bile takılmadan olmazdı, çünkü gel diyen uzak çağrışımlarına dimağın revan! 
Sigası muștulayan gününe gün katabilirsen ne
âlâ lâkin ürkek bir hâli var. Uzatsan elini dokunacak gibi de değil; hem yakın hem uzak!
Yanılsama mı derin uykunun rüya çiçeği mi ya da varılan bir zirveden sonraki zirve mi? Her ne olursa olsun aklını kurcalıyor ve de kalbini yokluyor. Velhasıl uzun uzadıya düşler uzağına düşmüştü ve bu yüzden uzayıp gidiyordu!

Kelimeler insanlığa yetecek kadar var, bazen bir insana yetecek kadar yok!

Ha gayretine hayret etmek neden sonra gelen bir düşünceye dönüştü ve dahi öncesi vardı! Ne olabilir ki öncesi? Sakın önceden birbirine aşina ruhlar deme, artık kullanmayan kalmadı. Tabii ki bu değil. Ne olduğunu da merak etme hakkın var bu hakkı elinde bulundurduğun sürece satır aralarından bulacaksın sorularının cevabını. Bu kadar içten bir yazının muhatabı sen olmak duygusuna varırsan eğer, söylen dur aklına ne gelirse! Her sözcük kendi ağırlığı ile ölçülüyor lâkin buna dünya ölçüleri yetersiz, hissetmenin şiddetinde var olacaksın!

Ve keşfe zaman gerek bir zaman sonrasından bir zaman sonrasına!

Seyre doyumsuz yüzünde serseri etkisi zamandan kalma bakır renkli dolunay! Turuncu güneş ısmarla üşüyen pamuk ellerin, inan ellerini cebinde ısıtma vaktinde değiliz. Soytarılık yapmadan güldüren hâline diyorum, bozulan ezberimde ne çok sen varsın. Çık gel sensizlikten bir vuslât kaldı geriye! Ne zaman nerede ve nasıl inan bilmiyorum. Yanlış anlayabileceğin sözlerden münezzeh sen de bilmiyorsun lâkin ortak bir akıl var!

Neyin ne olduğunu bilen var mı? Aslında yok, inan bilmiyorum sen de bilme bilirsen bozulur bu aşkın büyüsü! 

Çok güzelsin her mevsimde her mevsimden! Hadi ya nisan yağmurlu bahardanda mı güzelim, soğuk kış gününden yüzümde buz kesikleri varken? Evet. Hiç abartmadan ya da hiç abartmadım diyorum ahh bir türlü söz dinlemiyorsun! Niye? Daha niyesi mi var? Boş ver bu soruları ve dinle; gözleriden türetilmiş güzelliğin yüzünden kim bilir canım nasıl ve neresinden yanıyor hiç farkına bile varmıyorum! Tarifin tarifine tarifsizce anlatılması zor ve bir o kadar da zor anlașılma telaşı ve her şeyi yerle yeksan eden bir heyecan! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum