Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

HAYALLER VE GERÇEKLER

21 Nisan 2023 - 00:17

Ben değildi benliğindeki ve benliğinden benlere süzülürken. Peki neydi o gecenin gri rengine çaldığı lacivert ile turkuaz düşlerden aşırılan fırça darbeleri? Kaç düş boyaları karıştı da maviden yeşile bahar gelmeden bir metne resmedildin? Șuraya beni özleyen şairin resmini çizelim desen soyutlanır mı beni anlatan metnin ruhu ve anı resmetmek? Derin sözler ile tuvaline çizmeye gör severek!

Birçok filmde klişe söz olarak karşımıza çıkıyor lâkin hiç hoşuma gitmiyor değil; "küller hala sıcak fazla uzağa gitmiş olamazlar." Evet, neyin peşine düşersen çok uzakta değildir. Hani hayallerin peşinden koş diyorlar ya onun gibi de gerçekleşen ve gerçekleșmeyeni var hayallerin! Evet, hayaller ve gerçekler! Hangisi sana daha yakın? Gerçekler ilgimi çekmiyor ve diyeceksin niye? İşte öyle demeden anlatayım elle tutulur ve gözle görünür, yani somut olan hayallerindeki kadar güzel olacağını sanmıyorum, çünkü hayallerin sınırı yok ve senin çizdiğin sınırda bitmiyor. Git gidebildiğin kadar ve bu biraz sonsuzluğun tarifine ne çok benziyor değil mi? Yine uçuyorsun kanatlı kanatsız sevgili yazarım. Bu dünya senin için uğrayıp geçeceğin bir durak mı desem evet diyeceğini bildiğim halde söyle? Evet, bu dünya uğrayıp geçeceğim durak lâkin sakıncalı bir durak ve hayallerim dur durak bilmiyor. Durduk yerimi durdun boşuna? Hayır, boşuna diyemem, çünkü sen vardın ve çekim alanına garip bir sürükleniș yaşadım! Hayallerimdeki sensizlik kusursuz kusur ve bunun başka bir açıklaması yok! 

Biliyor musun, hiç sevilmeyecek gibi değilsin ve bir metnin altı çizilesi cümlesinde tanıdım seni... Kalpten kalbe varım sözlerin ağırlığına inat hayallerimin gerçeğine tam karşılık! Olası hayallerimin gerçeğini terk ederken geri dönüşlere mutlak şairin dediği gibi: "Bir yanım bahar bahçe, bir yanım hüzün!" Tabii terk etmek kolay mı ve ne oldu da çekip gitmeyi hiç bilemiyorum. Bir bilsen neler oldu geri dönmek için ve ölümüne çabaladım bunu da bilen yok! Belli ki eksik kalan bir şey var. Anlamak kolay değildi giderken ne olduğunu. Sakin bir eksiklik kimliği belirsiz baş ağrılarına sebep ve geçecek gibi değil. Tekrar başa dönmek mi düşüncem bilmiyorum, belki başa dönünce de geçmez!

YORUMLAR

  • 0 Yorum