medyum
Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

DEĞİŞECEK ...

25 Temmuz 2022 - 00:01

Ve șimdi desem tez gel takılır mısın bir bakışın kanatlarına, çırpar mısın ayrılığın tozlarını ya da
bırakır mısın kendini vuslatın rüzgarına?

Uzak yarın gözlerinden erkene aldığımız vakitler ne çabuk tükeniyor. Başka yok mu demeden başlar başka düşüncen ve nereden çıktı dersin? 
Nereden çıkabilir ki düşünce dünyan ağır hasarlı desem, değil! O hâlde ne? 

Çatlaktan sızan öfkesi yarım ve diğer yarısında sakin ol tembihleri mi yoksa biraz daha çılgınlığa hazırlık mı? Bir bilsen öte git diyemezsin, çünkü burnundan soluyan ve ön ayağının biriyle yeri eşeleyen boğa gibi kırmızıyı gördükçe çıldıran düşlerin akıbetine iștiyak geri sayıma üç kala sığdıramazsın araya iki buçuğu! Artık ağulu ok yaydan çıkmış bir kere ve havada tutacak gücün var mı esrik zamanların geriye alınamaz vaktine ki ne yaptın öyle deli danalara çevirdin düşleri? Akıllı uslu düşünmek varken düşürdün eğilip alsan biri bin parça ve toplasan ne bir araya gelmez tuz-buz olmuş! Sen yine de uzak dur basma damarına basarsan uzaktan seyreyle olacakları. Olsun sen bana bakma yine de bu metinden güzel şeyler çıkarmaya bak ve sana pozitif ayrımcılık yaptığımı düşün! 

"Gördüklerinizin yalnızca yarısına inanın, duyduklarınızın hiçbirine." Edgar Allan Poe

“Doğrudur şair diyorlar bana, seninde şiirden 
kalır yanın yok Asena” diye bir şiirim vardı ve bu sözlerin ne yarısına ne duyduklarına inan, çünkü bu sözlerin tamamı sana yazıldı desem; Fuzuli'nin şu sözleri aklına gelecek: “Gel derse Fuzuli ki güzellerde vefa var/Aldanmaki şair sözü elbette yalandır.” Sana yazdıklarım inan yalan değil, gerçek de değil lâkin hakikat! 

Seni, sana anlatırken büyülü sözlerden münezzeh ne anlatsam anlatayım her sözcük kendi ağırlığını taşır, çünkü özgül ağırlığından esinlenerek yazılan bunlar biraz kişilik tahlili, biraz sitem ve biraz yorgun düşlerin sahici dokunuşları vs. İşte bu yüzden dokunamadığım ruhunun en güzel yerlerine yazdım ve Kafka'nın "Az söyleyeyim, sen çok anla" sözleri geldi aklıma! Daha çok yazacaklarım var birkaç metne sığmayacak ve biriken tükenmişlik böyle kolay yerine gelmiyor, belki yazdıkça bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum