Reklam
Reklam
Reklam
YÜKSEL KÖKER

YÜKSEL KÖKER

[email protected]

BALIK İSTİFİ DÜŞLER

05 Şubat 2024 - 00:01

Hiç öyle olsun istemediklerimizden yana yıkıla yanıbașında ve ona dönüşen bir başınalığın!Üstelik hınca hınç dolu. İğne atsan yere düşmez, ayakta gidecek yer yok balık istifi düşlerimde! Bu kadar doluluk niye? Bilmiyorum ne ara doldu! Bardağı taşıran son bir damlayı bekler bir halim var sanki... Biliyorum o bir damlayı! O kristal kar taneleri ve çifte kavruk gözlerinin önünden süzülerek inecek șakaklarına dokuna dokuna ve ordan gamzene. O sana yapışmıyor, bilakis yakışıyor. Ahhh keşke yapıșsa diyorum şeffaf şeffaf ve gören hemen anlasa şaşırıp kalsa! Evet, haklısın ben bile şaşırdım. Benden bu kadar hemen anlayacağına şaşırdım desem yeri var! 

Hiçbir şey geç değildir ve hiçbir şey de erken! Vaktinden önce çiçek açmaz diyorlar ama açtığı vakitler oluyor. Oluyor da ilk soğuklarda kaybolup gidiyor. Bu demek oluyor ki vâktinde olmalı her şeyin vaktinde olması gerektiği gibi!

Bana açılmışlığın taze başlangıcında bademler gibi çiçek açtın lâkin üzerine kar yağıyor şimdi.
Soğuk iklimin insanıyım genetik kodlarıma iyi bak ve öyle sözlerine devam et sevgili yazarım. Kardelen etkisi bir zamandan geliyorum duygu dünyasına ve başka iklimlere değişmem diyorum iklimimi, üstelik iklimine geçiş yapmışken sebepsiz! Șimdi sana ne yazayım da bu soğuk metnin havası değişsin? Keşke sözlerime geniş ve sıcak bir merhabayla mı bașlasaydım? Böyle iyi sevgili yazarım, çünkü her mevsimin güzel bir yanı var. Madem kar yağmaya başladı geceden sokak lambasında yağan karı seyr eylemenin keyfini çıkar. Zaten bu metne başlamadan onu yaptım ve öyle güzel görüntüsü var ki bana göre güzel doğa olaylarının başında gelir. Biliyor musun çifte kavruk gözlüm sana yazılan sözler soğuk gelebilir başlarda lâkin okudukça estetik bir sıcaklık bulacaksın ve dahi ellerinin cebinde ısındığını hissedeceksin.

Aklına değil, aklından eseni söyleyebildigin gün bil ki kendin oldun! Bir de senden duyalım geciken vakte ne olup bitiyor demeden sesli düşünerek? Tamam, devam edeyim. Hepsi hepsi de hepsinden bir fazlası hiçten kalmaz düşlere çifte kavruk gözler. Tıpkısı nedir var mı bir şeye sebepsiz? Bilmem söylesen bitecek mânâya gark sözler. "Belki de hayatımızı değiştirecek insanlar, yolda yürürken sessiz sedasız geçmişlerdir yanımızdan..." Something Borrowed. Güzel düşünmüş lâkin sadece yamızdan geçmiyor. Uzak yanlarımızda var, işte zor olan bu ve bunu yakalamak gerekiyor. İyi de nerede ve nasıl? Belki de bir metin dilinde, belki de bir kitabın son sayfasında yapısı bozuk olmayan bir cümle ile öznesiz!

YORUMLAR

  • 0 Yorum