Reklam
Reklam
Reklam
DERVİŞ PAŞAZADE

DERVİŞ PAŞAZADE

NALINA- MIHINA
[email protected]

BATI CEPHESİ'NDE NELER OLUYOR …?

04 Ekim 2021 - 00:32

Usta şair Orhan Veli Kanık  yazmış olduğu bir şiirde
 ‘’ Ne atom bombası, 
Ne Londra Konferansı;
Bir elinde cımbız, 
Bir elinde ayna; 
Umurunda mı dünya ! ‘’
diye seslenir okurlarına,fakat bu şiiri kadınlara mı ithaf etmiştir, yoksa memleketteki ahvali  kısacası dünyayı umursamayanlara bir kinayemi yapmıştır o da ayrı bir muamma…
Memleketin ahvali,hal ve gidişat  birilerinin umurunda olmayabilir, birileri bal tutan parmağını yalar deyimine kulak verirken, başka birileri de bana dokunmayan yılan bin yaşasın söylemini kendine düstur edinerek suya sabuna dokunmadan hayatına devam edebilir. Veyahut bir günün beyliği beylik diyen  güruh da hasbelkader sahip oldukları koltukların ve makamların verdiği erk ve keyfin tılsımına kapılıp etrafındaki tüm olumsuzluklara  kör ve sağır olabilir ama biz doğruları söyleyip, dokuz köyden kovulup, onuncu köy için yola çıkmaya da hazırız çünkü  bu memleket bizim umurumuzda …!
Onun için bu hafta Batı Cephesi’nde yani Akşehir’de neler oluyor bakalım dedik. Siyasetin merkezinde  yani Angara’da gündem çok çabuk değişip iktidarı ve muhalefeti ile çalışmalar çok hummalı olsa da Akşehir’imizde ise tam tersine herşey kaplumbağa hızında ilerliyor dersek abartmış olmayız.
Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan covid 19 salgını nedeni ile uç seviyelere çıkan ekonomik bunalım, yaz aylarında sahil bölgelerinde yaşanan yangın ve sel felakaetleri, özellikle bölgemizi derinden etkileyen tarımsal kuraklık ve ard arda yapılan güncellemeler  haliyle vatandaşı doğrudan etkilediği için halkın siyasilere ve siyasete bakış açısını da değiştirmiştir.
İktidar partisinin bölgedeki lokomotifi olan Orhan Erdem  ilçeye gelmese yada kadın ve gençlik kollarının  çalışmaları olmasa iktidar partisinin ilçe başkanını sadece  Akşehir Belediyesi’nin etkinliklerinde görebilirdik desek sanırım yanlış olmaz.
Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’de son zamanlarda Akşehir’e sık seyahat eden MHP’li diğer milletvekili Esin Kara ‘nın Akşehir’e yönelik farklı bir sevgisi olduğu ilçe başkanı ile yapmış olduğu saha çalışmaları ve ziyaretlerde belli oluyor 
Akşehir Belediyesi ise son zamanlarda yapmış olduğu sosyal ve kültürel projelerle ön plana çıkarken vatandaşlardan bize gelen şikayetlerin başında ise bir tülü normalleşmeyen yollar var. Bunda da eğer Sezar’ın hakkını sezara vereceksek sorumluluk sadece  Belediye Başkanında değil halkın arasına inmeyen şehre ve sorunlara yabancı kalan iktidarı ve muhalefeti ile tüm belediye meclis üyelerinin sorumluluğu var.
Millet İttifaknın Akşehirde’ki çalışmalarına bakacak olursak. Bir zamanlar CHP’nin kalesi olarak tabir edilen şehrimizde kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP maalesef şuan en kötü günlerini yaşıyor diyebiliriz. Yazımızın başında dediğimiz gibi CHP Genel merkezinin yapmış olduğu  çalışmalar Akşehir’e yansımıyor.Akşehir’de yaşayanlar CHP binasının yerini bilirler ama şuan CHP Akşehir ilçe başkanının ismini  kendi partilileri bile  zor hatırlıyor desek mübalağa etmiş olmayız çünkü şehirde  herhangi bir çalışmaları yok.
Millet İttifakının diğer ortağı İYİ Parti ise Akşehir’de son yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlamasına rağmen  genel siyaset konusunda ağır adımlarla yoluna devam ediyor.Kadın ve gençlik kollarının hummalı üye çalışmaları her ne kadar genel merkeze odaklı bir şekilde hızla devam ediyor olsa da parti çalışmaları genel itibari ile hala geçmiş dönem belediye başkan adayı Osman Fedai’nin çizmiş olduğu yörüngede ilerliyor desek sanırım kimse itiraz edemez.
Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın ilçe binasını açması ile Akşehir’de çalışmalarına start veren YRP Akşehir Teşkilatı saha çalışmalarına kararlılıkla devam ederken Saadet Partisi Akşehir de ise herhangi bir çalışmanın olmadığı yine gözlemlerimizden kaçmadı. Ya yeni bir yol yada izmihlal diyerek Ak Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ise Akşehir’de sadece 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki büyük tabelasından ibaret. Geçtiğimiz günlerde olağan ilçe kongresini gerçekleştiren  Deva Partisi ise çiçeği burnunda yeni başkanı ile parti çalışmalarının startını vermiş gözüyor… 
Batı Cephesindeki gözlemlerimiz bu haftalık bu kadar, haftaya görüşmek dileği ile… 
Sevgi saygı muhabbetle

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum