Reklam
Reklam
Reklam

BEYAZ BEREKET, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ!

Nüfusunun büyük bölümü tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan bölgemizde yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı çiftçilerin yüzünü güldürdü.

BEYAZ BEREKET, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ!
30 Ocak 2022 - 18:42
Kurak bir yaz geçiren bölgemizde beyaz örtü çiftçilerin umudu oldu. Toprağı yorgan gibi örten kar yağışıyla bu yıl rekoltenin de yüksek olması bekleniyor. 
İstasyon Haber Gazetesi olarak çiftçilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde ;Allah’a binlerce şükürler olsun biz çiftçi, köylü olarak bereketli bir yıl yaşayacağımıza inanıyoruz" denildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Akşehir,Yunak Ilgın,Çeltik,Tuzlukçu ve Doğanhisar'da  da etkili olan ve yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışı tarım ve hayvancılığın umudu oldu. Kentin yüksek kesimlerinde bir metreye kadar ulaşan kar kalınlığı şehri adeta beyaz örtüye bürüdü. Özellikle son yıllarda kuraklık yaşanan bölgemizde bu yıl rekoltenin de yüksek olması bekleniyor. Tüm tarım arazilerini yorgan gibi örten kar toprağa ve ekine içindeki minerallerle adeta güç veriyor.

Kar yağışıyla beraber  yüzde 30 kara geçtiklerini ifade eden bölge çiftçimiz,İnşallah bahar yağışları da iyi olur. Şu anda kar bildiğimiz yorgan gibi toprağın üzerinde. Toprağı dinçleştiriyor, potasyum, azot ve içindeki diğer mineraller olsun bunları besliyor, toprağı, tarımı, tarlayı ve ürünü daha verimli hale getiriyor. Ciddi şekilde karın tarıma, toprağa, arpaya, buğdaya, tarıma dayalı tüm ürünlere ciddi şekilde faydası, katkısı var" dedi.
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum